Κ. Γαργάλας: Να πληρώσει ο κ. Μπέος το 1 εκ. ευρώ που έχασε η ΔΕΥΑΜΒ

Από την άρδευση, τη στιγμή που όλοι είχαν διαμηνύσει ότι το σχέδιο είναι ανεφάρμοστο

Την άποψη ότι ο δήμαρχος, πρέπει να πληρώσει το 1 εκ. € που «μπήκε μέσα» η ΔΕΥΑΜΒ από την άρδευση, όπως το πληρώνει ο κάθε επαγγελματίας όταν κάνει λάθος στην επιχείρησή του, εξέφρασε ο Κώστας Γαργάλας, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας και πρώην δημοτικός σύμβουλος.
Όπως είπε στο «Ράδιο Ένα 102.5», ο κ. Μπέος και η Δημοτική Αρχή είχαν εμμονική στάση να ακολουθηθεί μια γραμμή, η οποία δεν μπορούσε να υλοποιηθεί και τη ζημιά δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες του Βόλου και των χωριών που είχαν διαμηνύσει ότι το σχέδιο αυτό είναι ανεφάρμοστο, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος.
Κάποιος πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, το χάσιμο του 1 εκ. € από τη ΔΕΥΑΜΒ, με την πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και αυτή την εμμονική της στάση να ακολουθηθεί μια γραμμή, η οποία δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, ανέφερε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.

«Ο κ. Μπέος εμμονικά, ηγετικά και τυφλά επέμενε…»
«Ένα εκατομμύριο Ευρώ, κατά την άποψή μου πολύ περισσότερο, οφείλει η ΔΕΥΑΜΒ και κάποιος πρέπει να τα πληρώσει, όχι όμως οι δημότες και οι πολίτες των χωριών, που είχαν διαμηνύσει ότι το σχέδιο αυτό είναι ανεφάρμοστο. Ο κ. Μπέος εμμονικά, ηγετικά και τυφλά επέμενε, με αποτέλεσμα κατά δήλωσή του η ΔΕΥΑΜΒ να έχει μπει 1 εκ. € μέσα. Ας το πληρώσει εκείνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαργάλας.
Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα αυτά, πρέπει να τα πληρώσει ο δήμαρχος, που αφαιρεί χρήματα από την τσέπη του δημότη και τον καλεί μετά να ξαναπληρώσει. «Φτάνει πια μ’ αυτή την κοροϊδία. Έκανες λάθος, θα το πληρώσεις, όπως το πληρώνει ο κάθε επαγγελματίας όταν κάνει λάθος στην επιχείρησή του», τόνισε.

Κατεδαφίζεται η παράδοση
Ο Κ. Γαργάλας είπε ότι … «χαιρετίζει» την κατεδάφιση του καφενείου του Πέτρου στη Ν. Ιωνία, παρά την αντίδραση κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο και τόνισε ότι η διαμόρφωση της πλατείας έπρεπε να γίνει, αλλά να κρατηθεί και η ιστορική μνήμη, όπως είχε επισημανθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακόμη είπε ότι … «χαιρετίζει» τον βανδαλισμό της καταστροφής των ακροκέραμων στο νεοκλασσικό της Αγριάς, απέναντι από τον «Άνεμο», στο χώρο διαμόρφωσης της πλατείας. Όπως είπε, ενώ είχε επισημανθεί ότι από τα χρήματα που δόθηκαν, κάποια έπρεπε να πάνε για την αποκατάσταση των στεγών των τριών κτιρίων, που είναι από τα τελευταία εναπομείναντα ενός προηγούμενου πολιτισμού, τις προηγούμενες μέρες συνεργεία γκρέμιζαν τα εξαιρετικά περίτεχνα ακροκέραμα της σκεπής. Σύμφωνα με το μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, τα ακροκέραμα θα έπρεπε να αποξηλωθούν με πολύ προσοχή, να πάνε σε μια αποθήκη και με την πρώτη ευκαιρία που θα γινόταν η αποκατάσταση της στέγης να τοποθετηθούν ξανά.

Για την Καραμπατζάκη
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, είπε ότι ο Βόλος και η Ν. Ιωνία έχουν μεγάλη παράδοση στο να μην φοβούνται, ειδικά όταν έχουν δίκιο.
Όπως είπε, κάποτε οι μειοψηφίες σήμερα, ήταν πλειοψηφίες και δημιούργησαν μια υποδομή που έπρεπε να ήταν πρότυπο για όλο το Βόλο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ακολουθήθηκε και δεν επεκτάθηκε, διότι κάποιες άλλες Δημοτικές Αρχές του Βόλου, είχαν άλλη εμμονική σχέση με τη λειτουργία της πόλης, για εξυπηρέτηση του αυτοκινήτου και όχι του πεζού.
«Τώρα που όλη η Ευρώπη και ο κόσμος οδηγούνται στο να εξυπηρετεί η πόλη και οι υποδομές της τον άνθρωπο κυρίως και μετά τα οχήματα, εδώ στον Βόλο ανακαλύπτουμε μια άλλη αλήθεια. Ότι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων και τον ποδηλάτη, αρκεί να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Και η Δημοτική Αρχή και οι δύο ηγέτες της (ο φυσικός ο κ. Μπέος και η ηθικός ο κ. Λούλης) που φοβερίζουν να μην αντιδράσει ο κόσμος», ανέφερε ο Κ. Γαργάλας.

«Στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 10 Μαρτίου»
Τα σημερινά δεδομένα, τόνισε είναι μια εκκρεμοδικία που έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και διερωτήθηκε αν η Δημοτική Αρχή δεν κερδίσει το Δικαστήριο που έχει το δικαίωμα να επιβάλει την αποκατάσταση χώρων, εάν οι εργασίες έγιναν με έναν τρόπο που δεν έπρεπε, ποιος θα πληρώσει για την καταστροφή και για την εμμονική μαγκιά.
Σύμφωνα με τον κ. Γαργάλα, είναι δικαίωμα …της πλειοψηφίας να καταστρέψει την πόλη, δικαίωμα της μειοψηφίας όμως είναι να αντιδρά και να τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι στο Βόλο δεν υπάρχει μόνο η πλειοψηφία, αλλά και η μειοψηφία που πολλές φορές γίνεται και πλειοψηφία όταν το δίκιο είναι με το μέρος της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.