Ρημάζουν σημαντικά κτήρια στη Νέα Ιωνία που ανήκουν στον Δήμο Βόλου και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, αλλάζοντας την εικόνα του πάλαι ποτέ δήμου προς το καλύτερο.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Γαργάλας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν ασχολείται με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Ιωνία, αλλά έχει στρέψει την προσοχή των πολιτών στο θέμα των κυκλικών κόμβων, αξιοποιώντας και πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό τον σκοπό.
Όπως τόνισε πολλοί δρόμοι χρειάζονται ασφαλτόστρωση, καθώς βρίσκονται σε κακή κατάσταση, η καθαριότητα είναι ανεπαρκής, ενώ μια σειρά από ιστορικά κτήρια, αφήνονται στην ερήμωση, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως εστίες πολιτισμού.
Έθεσε το παράδειγμα του κινηματογράφου της Νίκης, το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο κτήριο, για την απόκτηση του οποίου είχαν δαπανηθεί 100 εκατομμύρια δραχμές, χρήματα που προήλθαν από τις τσέπες του βολιώτικου λαού.
Υποστήριξε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει θέματα στο δημοτικό συμβούλιο αγγίζοντας όλους τους πολίτες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ανάγκη να δοθεί προσοχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
«Ήδη υπάρχουν εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που λέει ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με βήμα ταχύ στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης. Αυτό δεν θα πρέπει να απασχολήσει την πόλη; Έχει ακουστεί κάτι για το θέμα από τη δημοτική αρχή; Τίποτα δεν έχει κάνει, παρά μόνο περιμένουμε την κατασκευή του εργοστασίου SRF. Δεν χρειάζεται να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι για πράγματα που δεν έχουν αξία, αλλά να το κάνεις για πράγματα που αφορούν στην καρδιά της ζωής του πολίτη. Εκεί η δημοτική αρχή είναι ελλειμματική και υπάρχουν άνθρωποι που τη στηρίζουνε» κατέληξε ο κ. Γαργάλας.





























