Κ. Γαργάλας: «Την είσοδο του Μπέου στα Δημοτικά του Βόλου την επέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΣ

«Την είσοδο του Μπέου στα Δημοτικά του Βόλου την επέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ», γράφει σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κώστας Γαργάλας απαντώντας ουσιαστικά στις κατηγορίες του Νίκου Παπαπέτρου, επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο, που ουσιαστικά τόσο χθες στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και σήμερα με την ανακοίνωσή του έδειξε ως υπεύθυνο το ΚΚΕ για την εκλογή Μπέου το 2014 καθώς τότε δεν είχε πάρει θέση στο β΄γύρο των εκλογών. Μάλιστα ο κ. Παπαπέτρος αναφέρει στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά ότι «ο τελευταίος δεν ήρθε μόνος του στην πόλη. Βρήκε πόρτες ανασφάλιστες, αλλά όταν σε κάποιους δόθηκε, έστω και την ύστατη στιγμή, η δυνατότητα να τις κλείσουν, δεν το έπραξαν».

 

Ο κ. Γαργάλας με την ανάρτησή του αντικρούει τα επιχειρήματα Παπαπέτρου και δείχνει ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι το 2014 στο β΄γύρο το μεγαλύτερο μέρος του ΚΚΕ στήριξε δια της ψήφου του σιωπηρά τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι για την ισχυροποίηση Μπέου ευθύνεται σε απόλυτο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την “υπόθεση”.

Η ανάρτηση του Κώστα Γαργάλα

«Η δική μου αλήθεια, όπως την έζησα.

Επειδή εκ φύσεως και θέσεως δεν μου αρέσει το πισωγύρισμα αλλά καμιά φορά είναι αναγκαίο και για να τελειώνουμε μιας δια παντός.

Την είσοδο του Μπέου στα Δημοτικά του Βόλου την επέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 ενώ το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 22066 ψήφους την ίδια ημέρα ο συνδυασμός που στήριζε τότε με επίσημο χρίσμα στον Βόλο έλαβε στον Α’ Γύρο 16569 ψήφους. Την ίδια στιγμή η Παράταξη Μπέου έλαβε 25569 ψήφους.

Στον Β’ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών η Παράταξη Μπέου έλαβε 33925 ψήφους έναντι 29924 του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχε κι εκλέχθηκε και ο γράφων το σχόλιο. Οι επιπλέον ψήφοι προήλθαν κατά το πλείστον από τον συνδυασμό της ΝΔ, ένα πολύ μικρότερο συγκριτικά μέρος από τον Συνδυασμό Σκοτινιώτη και ένα ακόμη πιο μικρό (και λόγω εκλογικής δύναμης) σχεδόν ασήμαντο μέρος από τον συνδυασμό Νάνου-ΚΚΕ. Η ουδετερότητα συνεπώς που υποστήριξε το ΚΚΕ, ανεπαίσθητα έως καθόλου επηρέασε την νίκη Μπέος. Για να μην πω πως με βάση τους αριθμούς ένα πολύ μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και Νάνου, το μεγαλύτερο για την ακρίβεια μέρος, στήριξε δια της ψήφου του σιωπηρά τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ισχυροποίηση του, καθεστώτος πλέον, Μπέος&partners ευθύνεται σε απόλυτο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την “υπόθεση”. Δεν λησμονώ την απερίγραπτη θεσμική “κάλυψη” του τότε Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τσέλιγκα και κατόπιν του Ντίτορα (ας διαψεύσει όποιος θελήσει τις απορρίψεις προσφυγών που τότε γινόταν κλπ), τις εν αγνοία μας (πλην γνωστών λακεδαιμονίων του τότε χώρου) συνομιλίες του Βίτσα και κορυφαίων στελεχών της τότε Κυβέρνησης με τον Μπέο για το προσφυγικό και για τις πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας “επαφές” παρά το γεγονός των επιφωνημάτων “όχλησης” και δυσαρέσκειας. Το Υπουργείο Εσωτερικών στην ουσία και στην κυριολεξία του “έστρωνε” τον δρόμο , θελητά ή αθέλητα, σχεδιασμένα ή μέσω αδιαφορίας, προς εξυπηρέτηση προσωπικών τοπικών πολιτικών συμφερόντων ή αφελώς.

Κι αυτά δεν τα γράφω για πρώτη φορά αλλά ήδη από το 2014, για όσους θυμούνται, τα υποστήριζα. Ήταν φυσικά και ένας από τους πάρα πολύ σοβαρούς λόγους αποχώρησής μου από τον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό. και πέρα από την μετάλλαξή του με την ψήφιση των νέων Μνημονίων που επέλεξε να υπηρετήσει πολιτικά.

Και πείτε μου μετά απ’ όλα αυτά πως φταίει το ΚΚΕ για το καθεστώς Μπέου.

Επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια μνήμη , αυτή του χρυσόψαρου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.