«Καμπάνα» … 22 μηνών σε Βολιώτη για ψευδή καταμήνυση και δυσφήμιση

Εργαζόταν σε εταιρία και καταδικάστηκε, μετά από μήνυση του εργοδότη του

Βαριά «καμπάνα» φυλάκισης 22 μηνών επιβλήθηκε σε 47χρονο Βολιώτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση, με τριετή αναστολή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο, ενώ του δόθηκε το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Ο άνδρας καταδικάστηκε, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι έκανε ψεύτικη καταγγελία μη καταβολής αποζημίωσης στην Επιθεώρηση Εργασίας και μήνυσε άδικα τον πρώην εργοδότη του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος που εργάζονταν σε εταιρία ως οδηγός – πωλητής για διάστημα 13 μηνών , το καλοκαίρι του 2016 αποχώρησε οικειοθελώς υπογράφοντας τη σχετική δήλωση.

Στη συνέχεια μήνυσε τον εργοδότη του, καταγγέλλοντας τον παράλληλα και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ισχυριζόμενος ότι δεν του κατέβαλλε την νόμιμη αποζημίωση, καθώς ο ίδιος μιλούσε για απόλυση, όπως και κάποιο επίδομα που δικαιούνταν.
Το 2017 η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, με τον εργοδότη να κρίνεται από την έδρα αθώος, με αποτέλεσμα να στραφεί κατά του πρώην εργαζομένου του, υποβάλλοντας με τη σειρά του μήνυση.

Τελικά χθες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον 47χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος, ενώ του δόθηκε η δυνατότητα έφεσης, την οποία άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.