Κακοποίηση δύο ανηλίκων στο Ορφανοτροφείο κατήγγειλε ο Αγ. Αγραφιώτης

Ανέφερε ότι γίνεται προκαταρκτική εξέταση για τη μια περίπτωση - τι απαντά ο Αχ. Μπέος

Κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών στο Ορφανοτροφείο Βόλου, που γίνεται εδώ και 40 ημέρες σε βάρος δύο παιδιών 14 και 12 χρονών, αντίστοιχα, κατήγγειλε ότι γίνεται στο ίδρυμα ο πρώην πρόεδρος Άγγελος Αγραφιώτης, ενώ είπε για τον νυν πρόεδρο και πατέρα του ασκούντα χρέη δημάρχου Βόλου Κώστα Θεοδώρου, ότι επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα. Ήδη ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείο Κώστας Θεοδώρου βρίσκεται στην Εισαγγελία και καταθέτει μήνυση κατά του πρώην προέδρου.
Για την περίπτωση του 14χρονου παιδιού, που δεν αποκάλυψε το φύλο του, ο πρώην πρόεδρος είπε ότι γίνεται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία, για να διερευνηθούν οι ευθύνες χειρισμού της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκαταρκτική εξέταση γίνεται από την Εισαγγελία, έπειτα από καταγγελία πολίτη, για τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Ο Αγ. Αγραφιώτης κατήγγειλε ότι στο Ίδρυμα «ο «τυφώνας» Θεοδώρου διέλυσε τα πάντα. Τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, μένουν στις ίδιες τάξεις από απουσίες, τρώνε delivery, ενώ η μαγείρισσα ετοιμάζει γεύματα».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο «επιμελήτρια κοιμάται επί τρεις νύχτες στο δωμάτιο τροφίμου 17,5 ετών, κορίτσι 15,5 ετών πάει στα μπουζούκια μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στον Αλμυρό, κοριτσι 15,5 ετών συχνάζει σε μπαρ και κάνει παρέα με Ρουμάνες 40 ετών, ενώ αγόρι 16 ετών συνελήφθη για κλοπή».

«Πρόσφατα πληροφορήθηκα το χειρότερο όλων, αλλά και αναπόφευκτο, ότι ένα ανήλικο παιδί κακοποιείται σεξουαλικά μέσα στο Ίδρυμα!», είπε ο Αγ. Αγραφιώτης. Όπως ανέφερα χαρακτηριστικά επί προεδρίας Θεοδώρου, του πατέρα του δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, που ο Μπέος επέλεξε να βάλει πρόεδρο στο ίδρυμα, ένα παιδί βιάζεται καθημερινά ψυχικά και σωματικά και ο Θεοδώρου, αν και ενημερωμένος από το προσωπικό, επό 40 ημέρες δεν έκανε τίποτα. Δεν ενημέρωσε την Κοινωνική Πρόνοια, όπως υποχρεούνταν, αλλά ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτική εξέταση από τις αρχές».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Ορφανοτροφείο, ενώ αναρωτήθηκε τι κάνει ο πρόεδρος για να προστατέψει αυτά τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, ο κ. Θεοδώρου όταν κλήθηκε να καταθέσει το προσωπικό στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προσπάθησε να καλύψει την κατάσταση, καλώντας τα μέλη του Δ.Σ. να υπογράψουν ετεροχρονισμένο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι κ.κ. Ρηγάκη και Νάκος, προς τιμή τους, αρνήθηκαν. «Τότε ένα μέλος του Δ.Σ. φοβούμενο και 40 μέρες μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Θεοδώρου, κάλεσε την Κοινωνική Πρόνοια, η αρμόδια κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε το ίδρυμα και διενήργησε έρευνα, όπου διαπίστωσε τη δραματική αλήθεια. Ακόμη και εμπρός στην κοινωνική λειτουργό ο κ. Θεοδώρου ήταν επιθετικός στο προσωπικό που έλεγε την αλήθεια, με σκοπό να το φιμώσει», τόνισε, προσθέτοντας ότι την ίδια τακτική ακολουθεί και κατά του ιδίου, με πέντε μηνύσεις μαζί με τον Μπέο και την πρόεδρο της Φιλόπτωχου Αδελφότητας, ώστε να τον φοβίσουν και να σταματήσει να δημοσιοποιεί τι βιώνουν τα παιδιά.
Ο ίδιος τόνισε ότι το Ορφανοτροφείο δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένα ειδικό ίδρυμα και κάλεσε τη Διοίκηση να φύγει μακριά.

«Ανάρμοστη συμπεριφορά»
Αναφορικά με το προσωπικό του Ορφανοτροφείου ο κ. Αγραφιώτης είπε ότι διαμαρτύρεται συνεχώς στο ΣΕΠΕ, απειλείται να μη γράψει στο βιβλίο συμβάντων περιστατικά και να μη δημοσιοποιεί στην κοινωνία τα γεγονότα. Όπως είπε, η μισθοδοσία μπαίνει με κριτήριο τις εμπάθειες, ενώ οι εργαζόμενοι έκαναν εξώδικο στον κ. Θεοδώρου για ανάρμοστη συμπεριφορά και όλοι αδιαφορούν, συμπεριλαμβανομένης της αρμόδιας εποπτεύουσας αρχής.
Ακόμη είπε ότι όποιο ανήλικο παιδί βγει από το ίδρυμα βάζει την υπογραφή του σε ένα βιβλίο, αναγράφει ώρα εισόδου και εξόδου και προορισμό και φεύγει δίχως να γνωρίζει κανείς με ποιόν είναι και τι ώρα θα επιστρέψει.
«Τα κορίτσια του ιδρύματος έχουν το προσωπικό τηλέφωνο του Θεοδώρου και αρκετός θάρρος για να τον αποκαλούν «προεδρίνο» ζητώντας χάρες, ενώ έχουμε φτάσει στο σημείο τα παιδιά να απειλούν το προσωπικό, όταν δεν τους κάνουν τα χατίρια», κατήγγειλε ο Αγ. Αγραφιώτης.

«Εξαφανίστηκαν «μεγάλος» και ανακοινώσεις»
Ο Άγγελος Αγραφιώτης είπε ότι όλοι γίναμε μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο ο «κύριος» Μπέος και λοιποί με λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό του «άρπαξαν» την πολυπόθητη διοίκηση του ιδρύματος ως λάφυρο, με πρώιμες παράνομες εκλογές και υπόγειες μεθόδους.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο σε αργία δήμαρχος «για να ελέγξει τη Γενική Συνέλευση, προχώρησε σε μαζικές εγγραφές μελών στη ΦΑΒ (σε μια τουλάχιστον περίπτωση 55 εγγραφές) με χρήματα που έδωσε ο ίδιος ο Μπέος στον Τάσο Μπατζιάκα και αφού «πήρε» τη διοίκηση της ΦΑΒ, με ανθρώπους που ο ίδιος επέλεξε «εξαφανίστηκε».
«Εξαφανισμένος πλέον ο «μεγάλος» εμφανίζεται μόνο σε δύο περιπτώσεις: Όταν υπάρχουν γεγονότα που παίρνουν δημοσιότητα με φωτογραφίες και όταν υπάρχουν events με έσοδα υπέρ; του ιδρύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος τόνισε ότι μαζί με τον «μεγάλο» που «εξαφανίστηκε» …ξεχάστηκαν και όσα δημόσια ανακοίνωση στη συγκέντρωση του Volos Palace, μετά τις παράνομες εκλογές, όσο και στις διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, ότι θα έφερνε χρήματα στο ίδρυμα, από φίλους του 300.000 Ευρώ για να ξεχρεώσει το Ορφανοτροφείο, που χρωστάει ακόμη παντού…

Η απάντηση Μπέου
Από τον σε αργία δήμαρχο Αχιλλέας Μπέο ανακοινώθηκε η δήλωση απάντηση στα λεγόμενα του πρώην προέδρου του Ορφανοτροφείου:
“Για πολλοστή φορά με τρόπο αήθη και άκρως συκοφαντικό ο Άγγελος Αγραφιώτης προσπαθεί να με εμπλέξει στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του στην πολιτική και βεβαίως για το λόγο αυτό θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αποδείξει τα όσα ψευδή «καταγγέλλει».
Αν και σημασία δεν έχει τι λέγεται, αλλά ποιος τα λέει, εν τούτοις και επειδή η νέα αυτή εμφάνιση πλήττει κυρίως ευαίσθητες και ανυπεράσπιστες παιδικές ψυχές και υπονομεύει ένα ολόκληρο ίδρυμα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει, σαν γραφικό, το συγκεκριμένο άτομο. Δυστυχώς, όμως, στην μικροπολιτική και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά παραπλανά και χρησιμοποιεί και τους δημοσιογράφους που του εξασφαλίζουν μια δημοσιότητα εντελώς δυσανάλογη με την σημασία που έχει.
Επί της ουσίας τώρα και σε ό,τι αφορά θα μπορούσα εύκολα να εκμεταλλευτώ ένα ατυχές περιστατικό, αφού το γνώριζα, από την ώρα – πριν 15 με 20 ημέρες – που οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος λειτουργώντας με εξαιρετική συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελία και Αστυνομία) που ήδη έχουν επιληφθεί, αλλά φυσικά δεν το έπραξα γιατί δεν είμαι Αγραφιώτης να εκλιπαρώ για λίγη δημοσιότητα, ανεξαρτήτως του κόστους και του πόνου που σε αυτά παιδιά προκαλούνται.
Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ για το εκλεκτό τους στέλεχος και να φροντίσουν να τον καμαρώσουμε και στο εκλογικό τους ψηφοδέλτιο…”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.