Επιστολή στον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου κ. Στ. Βάρβάρη και στη Δημοτική Αστυνομία απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, αναδεικνύοντας το σοβαρό, όπως το χαρακτηρίζει και διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα της παράνομης κυκλοφορίας δικύκλων στους πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, παρά την απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων, που ισχύει στους κεντρικούς πεζόδρομους, καταγράφονται καθημερινά περιστατικά διέλευσης οχημάτων, τα οποία δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες κινδύνου για τους πεζούς.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η αυξημένη παρουσία επισκεπτών στην αγορά, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο διαθέσιμο χώρο που προκύπτει από τα τραπεζοκαθίσματα στις κάθετες οδούς, καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο κρίσιμη, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής.
«Η ανεξέλεγκτη κίνηση δικύκλων στους πεζοδρόμους όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, αλλά και διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και το αίσθημα ασφάλειας πολιτών, επαγγελματιών και επισκεπτών», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος.
Με την επιστολή του ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων στους πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου, την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την ορατή παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών σε καίρια σημεία της αγοράς, ιδίως κατά τις ώρες αυξημένης κίνησης και ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
«Η συνεργασία και η άμεση παρέμβαση των αρχών θεωρούνται απαραίτητες για την πρόληψη ατυχημάτων και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς, λειτουργικού και φιλόξενου περιβάλλοντος για κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες», σημειώνεται και τονίζεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου παραμένει στη διάθεση των υπηρεσιών για κάθε περαιτέρω συνεργασία που θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Καλεί τροχαία και δημοτική αστυνομία ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου- Δίκυκλα διασχίζουν τους πεζοδρόμους
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































