Κάλεσμα εορτασμού απ΄το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος, την Δευτέρα, 1η Μάη 2017, στην συγκέντρωση που οργανώνουν τα Συνδικάτα, στις 9:30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία και κατάθεση στεφανιών (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου), για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Όπως αναφέρεται, «δεκαετίες μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζούμε τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης στα εισοδήματά μας. Ζούμε την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Βιώνουμε την επιστροφή σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα. Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος. Αυτές τις ημέρες, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα. Με τη νέα φορολογική επιδρομή, οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά.
Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι στη χώρα μας, αντισταθήκαμε σθεναρά.
Ο ανυποχώρητος αγώνας μας συνέβαλλε αποφασιστικά στην απονομιμοποίηση αυτών των πολιτικών, που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας, της ανεργίας, στην ένταση του αυταρχισμού και στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Ο αγώνας αυτός ενάντια στα μνημόνια, ή όπως αλλιώς θα «βαφτιστούν» τυχόν νέες πολιτικές παράτασης της λιτότητας, θα ενταθεί για να αντιμετωπίσει τις υπαναχωρήσεις απέναντι στις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν αναγνωρίζουν τα άλλοθι των πιέσεων και των εκβιασμών σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης. Η συνέχιση των πολιτικών της κυβέρνησης, θα αντιμετωπιστεί από την πλευρά των εργαζομένων με την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ανυποχώρητο αγώνα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.