Κάλεσμα για το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο απ΄τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ), απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου. Ξεσηκωνόμαστε γιατί οι κίνδυνοι μεγαλώνουν για το λαό μας για τις οικογένειές μας από τη συμμετοχή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχεδια, που ρίχνουν λάδι στους ανταγωνισμούς και βάζουν μπουρλότο στην περιοχή. Αυτούς τους κινδύνους φέρνει μαζί του ο ελληνοαμερικανικός “Στρατηγικός Διάλογος”, που ξεκίνησε πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει φέτος η ΝΔ.
Δε συμβιβαζόμαστε να μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Δε συμβιβαζόμαστε να απλώνει το ΝΑΤΟ τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, στην Αλεξανδρούπολη. Δε συμβιβαζόμαστε να ετοιμάζονται υποδομές για να δεχτούν πυρηνικά όπλα στον Άραξο. Δε δεχόμαστε να μας μετατρέπουν σε στόχο, ενώ κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί για τις πηγές και τους διαύλους της Ενέργειας.
Δε θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ. Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, που απευθυνόμενος στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δε θα μείνουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Οι κίνδυνοι δεν απομακρύνονται όσο κυριαρχεί η άγνοια και η παθητικότητα, αλλά όσο πιο πλατιά δυναμώνει η συλλογική δράση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων του ΝΑΤΟ, ΕΕ. Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο έγκλημα και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους.
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11:00πμ. στο Δημαρχείο του Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.