Κάλεσμα σε έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση κατά της καύσης σκουπιδιών

Η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών καλεί όλους τους πολίτες σε έκτακτη συνέλευση την Πέμπτη στις 20.00 στο θεατράκι του πάρκου Αναύρου.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) έχει τεθεί σε διαβούλευση από 6 έως 21 Αυγούστου, αφήνοντας περιθώριο μόνο δύο βδομάδων σε πολίτες, επιστήμονες, βουλευτές και φορείς για να διαβάσουν 730 σελίδες και να παρέμβουν! Το σχέδιο αυτό, το οποίο αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, μονιμοποιεί την καύση σκουπιδιών στον Βόλο, και την καθιερώνει σε όλη την Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα και επίσημα τον αποτεφρωτήρα της νότιας Ευρώπης.

Και τα νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η ΑΓΕΤ-Lafarge αιτήθηκε να ξεκινήσει καύση και μέρους των απορριμμάτων από τον πράσινο κάδο στον Βόλο και στην Εύβοια (Μηλάκι), και στις 31/7/2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενέκρινε το αίτημά της! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα καίει οργανικά υλικά του πράσινου κάδου αναμεμιγμένα με άλλα άγνωστα υλικά. Έτσι ο κίνδυνος παραγωγής καρκινογόνων διοξινών, φουρανίων και βαρέων μετάλλων αυξάνεται δραματικά, ενώ η ανυπόφορη δυσοσμία θα γίνει καθημερινότητά μας.

Η καθιέρωση της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο και σε όλη τη χώρα είναι υπό διαβούλευση. Η άδεια για την καύση απορριμμάτων από τον πράσινο κάδο είναι δοκιμαστική. ΤΩΡΑ είναι η ώρα της αντίδρασης. Πρέπει να το σταματήσουμε πριν είναι αργά. Κυβέρνηση και ΑΓΕΤ αγνοούν την υγεία των πολιτών, και τους αγώνες μας. Αλλά είμαστε εδώ, και πρέπει να τους κάνουμε να μας ακούσουν. Για την υγεία μας. Για την υγεία των παιδιών μας.

Ελάτε στη Συνέλευση να ενημερωθούμε, και να σχεδιάσουμε τον κοινό μας αγώνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.