Κάλεσμα σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να παρέχουν θέση πρακτικής σε μαθητές ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το θέμα

Ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στα γραφεία του Συλλόγου, με τον καθηγητή και Υπεύθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης της ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ Βόλου, κ. Σπηλιόπουλο Γεωρ. προκειμένου να συζητήσουν ευδόκιμες συνθήκες συνεργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, «ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο και τη σημασία λειτουργίας των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και στον θεσμό της μαθητείας (πρακτική άσκηση). Αλλά και στις ειδικότητες εκπαίδευσης των μαθητών για το σχολικο έτος 2017-2018 όπως πληροφορική, νοσηλευτική, κομμωτική, μηχανικών ηλεκτρολόγων κ.α.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή θέσεων πρακτικής άσκησης των μαθητών στην αντίστοιχη ειδικότητα στο χώρο της τοπικής αγοράς και η παρακολούθηση της επαγγελματικής πορείας των αποφοίτων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επίσης, έγινε λόγος για την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας με σκοπό την υλοποίηση σεμιναρίων, ημερίδων κλπ στο πλαίσιο επαγγελματικής συμβουλευτικής, ώστε να παρέχεται συνεχής κι ολοκληρωμένη κατάρτιση στο νέο δυναμικό εργασίας.

Στόχος, επίσης, είναι η ανίχνευση νέων αναγκών στην αγορά εργασίας, οι οποίες είναι δυνατόν να καλυφθούν από νέες ειδικότητες στις σχολές ΟΑΕΔ του Βόλου αλλά και από διοργάνωση ημερίδων και διαλέξεων για ζητήματα νέας επιχειρηματικότητας και προώθηση των δεξιοτήτων των αποφοίτων (υποβοήθηση σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, διαχείριση συνέντευξης κ.α.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου αντιμετωπίζει την είσοδο μαθητών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στις τοπικές επιχειρήσεις μέσω της πρακτικής άσκησης, όπως έγκειται από το νομοθετικό πλαίσιο, θετικά καθώς δίνεται η ευκαιρία στους νέους να εφοδιαστούν με εμπειρίες και εξάσκηση στο αντικείμενο εργασίας τους.
Γι΄αυτό όσες τοπικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να παρέχουν θέση πρακτικής άσκησης σε μαθητές ΟΑΕΔ, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία του Συλλόγου καλώντας στο τηλέφωνο 24210 25479 ή στέλνοντας ηλεκτρονικά μήνυμα : [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του ΟΑΕΔ Βόλου ή να ενημερωθεί από τον ιστότοποhttp://www.oaed.gr/epas.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.