Κάλεσμα σε κινητοποίηση “ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών”

Απ΄τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου

Κάλεσμα σε κινητοποίηση «ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών», γίνεται απ΄τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου.
Όπως αναφέρεται «η μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα με την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, συνεχίζεται με την κατασκευή μονάδας παραγωγής του “εναλλακτικού” καυσίμου από αποξηραμένα σκουπίδια, το SRF, στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Για το έγκλημα αυτό ευθύνονται οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), που έχουν αδειοδοτήσει τη μεταφορά χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από το λιμάνι της ΑΓΕΤ για καύση στη τσιμεντοβιομηχανία. Ευθύνες έχουν και η δημοτική αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας που «έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους» σ’ αυτές τις εξελίξεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του λαού στη Μαγνησία, παρά τις διαβεβαιώσεις τους για το αντίθετο, στο πρόσφατο παρελθόν.
Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους δώσουμε τη μία
Συνεχίζουμε τον αγώνα μετά από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων. Αντιστεκόμαστε στις επενδύσεις που σκοτώνουν το περιβάλλον και τις ζωές μας. Η “πράσινη ανάπτυξη” τους δεν έχει καμιά σχέση με την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του. Αφορά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, που επεκτείνουν τις κερδοφόρες δραστηριότητές τους στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Απαιτούμε:
Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.
Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ. Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ), που στηρίζεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας. Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση. Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης, που συνειδητοποιούν τις βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία και στη ζωή τους, που θέλουν να σταματήσει η μετατροπή του Βόλου και της περιοχής μας σε θάλαμο τοξικών αερίων, σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:00μμ. στην παραλία του Βόλου. Να δώσουν αγωνιστική μαχητική συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην πόλη ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.