Κάλεσμα της Κοινωνικής Συμμαχίας σε δράση

Δημοσίευσαν διακήρυξη οι 14 φορείς και Σύλλογοι που την αποτελούν

Η διακήρυξη της Κοινωνικής Συμμαχίας παρουσιάζουν οι 14 φορείς και Σύλλογοι που την αποτελούν και απευθύνουν κάλεσμα στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης την Τετάρτη 30 Μαΐου με συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη Χώρα και την περιοχή μας σε βαθειά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία. Θύματα είναι οι πιο υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Ανεργία, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, δημευτική φορολόγηση και εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων της κρίσης, συνθέτουν την αδιέξοδη δυστοπία που βιώνουμε όλοι.
Ο λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.
«Για το λόγο αυτό, οι παρακάτω αντιπροσωπευτικότεροι Φορείς της Κοινωνίας της Μαγνησίας αναλαμβάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, ενιαία δράση και συγκροτούμε μια νέα, ευρεία Κοινωνική Συμμαχία.

Στις 30 Μαΐου 2018 η «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης, για μια άλλη Ελλάδα και για μια Μαγνησία της ανάπτυξης και της ευημερίας, χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων.
Στόχος των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική συμμαχία είναι η Μαγνησία που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει.
Οι φορείς που συγκροτούν τοπικά στο Νομό Μαγνησίας την «Κοινωνική Συμμαχία» είναι Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας, ΟΕΒΕΜ, Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας και Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.