Κάλεσμα των συνταξιούχων για την Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα

Επιτροπές αγώνα στα περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές

Κάλεσμα να δώσουν μαζικά το παρών και να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου, απευθύνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Ν. Μαγνησίας.
Η αναχώρηση των συνταξιούχων θα γίνει στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, από το Δημαρχείο Βόλου με δωρεάν λεωφορεία.
Οι συνταξιούχοι σε συνέντευξη Τύπου κάλεσαν ους συναδέλφους τους στον αγώνα για να διεκδικήσουν ότι με την βία τους έχει αφαιρεθεί, ό,τι έχει πληρώσει στον εργασιακό τους βίο, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα στους συνταξιούχους ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων, που έγιναν σε όλες τις περιφέρειες με τις συσκέψεις και τις συγκεντρώσεις και προετοιμάζονται για μια μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα (12 μεσημέρι Πλατεία Κλαυθμώνος).
Ο λόγος που οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους είναι οι ίδιες πολιτικές που τους έχουν τσακίσει τα τελευταία 13 χρόνια.
«Δεν μας άφησαν να πάρουμε ανάσα, ούτε να έχουμε υγεία, από την ώρα που μας κρατούν 6% στην κύρια και στην επικουρική σύνταξη, με πιο χαρακτηριστικό με πλημμύρες και πυρκαγιές που έπληξαν το Ν. Μαγνησίας, λόγω του ότι δεν έγιναν τα έργα που έπρεπε», τόνισε.

Για να δηλώσουν συμμετοχή για τη συγκέντρωση της Αθήνας, οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: ΙΚΑ 24210 31307, Δημοσίου 24210 30742, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) 24210 23789, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) 24210 38663, ΝΑΤ 24210 21102 και ΑΓΕΤ 24210 33863.

Θα στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς
Οι συνταξιούχοι πήραν πρωτοβουλία ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να οργανώσουν επιτροπές αγώνα, ώστε να αγωνιστούν όλοι μαζί για αποκατάσταση όλων των ζημιών και να λάβουν στο 100% τις αποζημιώσεις, αλλά και να τους βοηθήσουν με είδη πρώτης ανάγκης, ανέφερε ο κ. Ρούσσας.
Τέλος ανέφερε ότι στις 26 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, θα γίνει Πανθεσσαλική σύσκεψη των πλημμυροπαθών και κάλεσε να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, για να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Οι συνταξιούχοι με την κινητοποίησή τους διεκδικούν πλήρη κρατική εγγύηση όλων των επικουρικών συντάξεων, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού, νομοθετική κατοχύρωση, ρύθμιση και απόδοση 13ης και 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους για το 11μηνο 2015-2016, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις όλων των συνταξιούχων, να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ), να επανυπολογιστούν οι συντάξεις του εκκρεμούν, η παράλληλλα σύνταξη να αποδοθεί και στους πριν το 2016, στη σύνταξη χηρείας να αποδοθεί το 70% του αποθανόντος χωρίς άλλη περικοπή, ο επιζών να έχει δικαίωμα επιλογής σύνταξης και να δοθούν συντάξεις σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία με ρύθμιση οφειλών, αφού αφαιρεθούν τόκοι και πρόστιμα, με κρατήσεις μέχρι 15% της σύνταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.