Κάλεσμα των συνταξιούχων για την Πανθεσσαλική συνάντηση στη Λάρισα

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να τους επιστραφούν οι απώλειες

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να τους επιστραφούν όλες οι απώλειες που είχαν στις συντάξεις τους, από τα μνημόνια, δηλώνουν οι συνταξιούχοι, που, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας των συνταξιούχων, οργανώνουν Πανθεσσαλική συνάντηση την Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί.
Σε συνέντευξη Τύπου οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ), ΝΑΤ. ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) και ΑΓΕΤ, κάλεσαν τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να αφήσουν τον καναπέ και να πάνε στη Λάρισα για να διαμαρτυρηθούν, συνεχίζοντας τον αδιάκοπο μαραθώνιο αγώνα τους, στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διοργανώνονται Πανελλαδικά και με δωρεάν μετάβαση που θα γίνει στις 8.30 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου.

Ο πρόεδρος των εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, για να επιστραφούν όσα αφαιρέθηκαν από τις συντάξεις τους. Όπως είπε, διεκδικούμε υγεία, πρόνοιας και την αξιοπρέπειά μας.

Ο γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης τόνισε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει καμία έκπτωση στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων αι ο μαραθώνιος αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό θα συνεψιστεί.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, επισήμανε ότι συνταξιούχοι, με αφορμή την παγκόσμια μέρα ζητούν αξιοπρέπεια, όχι μόνο μια μέρα, αλλά όλο το χρόνο και πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι ζητούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και να επιστραφούν τα κλεμμένα που κρατήθηκαν παράνομα, ενώ οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει τις εισφορές τους.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας Χρήστος Σούρλας αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Πανθεσσαλικο συλλαλητήριο.

Επόμενα βήματα των συνταξιούχων είναι η συμμετοχή τους στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και η συμμετοχή στους σε πικετοφορία την Παρασκευή με την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, κατά της συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που ΝΑΤΟποιεί την περιοχή της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.