Κάλεσμα του ΕΕΚ αύριο στα Δικαστήρια για τις δύο δίκες

Ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή δίκη του φοιτητή που κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και εξύβριση, στην πορεία και συγκέντρωση έξω από την ΑΓΕΤ στις 13 Ιουνίου 2020, εξέδωσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα. Το ΕΕΚ καλεί τους Βολιώτες στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Βόλου, με αφορμή και την εκδίκαση της υπόθεσης της παρέμβασης έξι ατόμων στην Περιφερειακή Ενότητα για το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών,

Όπως αναφέρει, οι κατηγορίες εναντίον του 22χρονου για διατάραξη κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και αντίστασης κατά των αρχών επειδή διεκδίκησε το αυτονόητα, να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και να φύγει από την πόλη η Lafarge όπως προβλέπει ο γενικός σχεδιασμός της πόλης του Βόλου.
Το ΕΕΚ επισημαίνει ότι όλες οι κατηγορίες για τον φοιτητή θα καταπέσουν στο δικαστήριο όπου θα αναδειχτεί το πογκρόμ της αστυνομίας στην πύλη της ΑΓΕΤ, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου τραυματίστηκαν περισσότεροι διαδηλωτές. «Εκεί ξυλοκοπήθηκε ακόμα και πολίτης που σταμάτησε να ρωτήσει τι συμβαίνει κι όταν εκ των υστέρων ρωτήθηκε γιατί σταμάτησε, από περιέργεια απάντησε, έλαβε την ανεπανάληπτη απάντηση αστυνομικού …η περιέργεια σκοτώνει! Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το βίαιο ξυλοδαρμό και βασανισμό του σ. Βασίλη Μάγγου την επόμενη ημέρα στα δικαστήρια Βόλου. Όπως αναφέρει η καταγραφή της αστυνομίας ξυλοκοπήθηκε γιατί υπήρξαν …υπόνοιες. Ο Βασίλης έφυγε απροειδοποίητα στις 13/7 αλλά η προκαταρκτική ΕΔΕ που κάνει η αστυνομία για τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του, κάνει βόλτες στα συρτάρια της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αύριο επίσης, δικάζονται επιπλέον έξι άτομα για το ζήτημα της καύσης που αφορά μαζική παρέμβαση πολιτών στην Περιφέρεια Μαγνησίας εξαιτίας της μη δημοσιοποίησης μετρήσεων από τα φουγάρα της ΑΓΕΤ. «Το παζλ του αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και του αιτήματος να φύγει η Lafarge όπως προβλέπεται από το πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης, συμπληρώνεται με σωρεία δικών κατά πολιτών που έδωσαν μάχες για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο βιολογικός καθαρισμός της ΔΕΥΑΜΒ, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, να μην παραχωρηθούν οι πηγές του Πηλίου σε βιομηχάνους εμφιαλωτών νερού. Το μαζικό κίνημα του Βόλου αντιμετωπίζει πέντε δίκες μέσα σε ένα μήνα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σχέδιο καθυπόταξης του κινήματος στις δικαστικές περιπέτειες για να προχωρήσουν τα σχέδια της “πράσινης” αλλά πάντοτε μαύρης ζωής για τον εργαζόμενο πληθυσμό μέσα στον καπιταλισμό», αναφέρει το ΕΕΚ.

Οι δίκες καλύπτουν όλο το σύμπλεγμα συμφερόντων της άρχουσας τάξης, βιομηχανίες, μελετητικά γραφεία, επιδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ, δημοτική αρχή Μπέου, περιφέρεια Αγοραστού, τη κυβέρνηση της ΝΔ, το ίδιο το αστικό κράτος με άμεση εμπλοκή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών. Τα σχέδια τους θα ανατραπούν από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία που ασφυκτιά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΕΕΚ ζητά:
• Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για το φοιτητή.
• Άμεση παύση όλων των διώξεων αγωνιστών/στριών και στις 5 δίκες (21/10-20/11).
• Όλοι/ες στα δικαστήρια Βόλου. Ο αγώνας για ζωή συνεχίζεται παρά την κρατική βία και τις διώξεις για μια κοινωνία των άμεσων παραγωγών και όχι των κεφαλαιοκρατών και του κράτους της συστηματικής βίας και καταπίεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.