Καλούν σε ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση

Οι οργανώσεις, τα κόμματα και οι αγωνιστές που υπογράφουν κείμενο καλούν σε μια μαζική και ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία, θα ήταν σφάλμα να υποθέσει κανείς ότι το αστικό κράτος και η ταξική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητοι θεσμοί και ότι η καταδίκη των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης είναι σίγουρη με βάση τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ότι ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες επειδή δεν μπήκαν στη Βουλή κι επειδή αλληλοκατηγορούνται ανοιχτά. Η κρίση του συστήματος δημιουργεί τις συνθήκες που τρέφουν το φασισμό και το αστικό κράτος τους έχει ανάγκη ως εφεδρεία απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΑΑΚ, ΕΕΚ, ΚΕΕΡΦΑ, ΝΑΡ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ που επισημαίνουν ότι ο αγώνας κατά των φασιστών πρέπει να συνδυάζεται με την πάλη ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο. Η όξυνση των εθνικισμών (Μακεδονικό, Ελληνοτουρκικά) και ο ανελέητος ανταγωνισμός για την εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου (Κυπριακή ΑΟΖ) πρέπει να θέσει σε άμεση ετοιμότητα ολόκληρο το εργατικό κίνημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.