Κασσελάκης από Βόλο: “Πλήρης κατάρρευση του επιτελικού κράτους”

Eξαπέλυσε πυρά κατά Δήμου Βόλου και Περιφέρειας ενώ έκανε λόγο για ακυβερνησία

«Δεν δουλεύει τίποτα. Έχει διαλυθεί το κράτος. Θέλει γκρέμισμα και ανασυγκρότηση. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Θέλει ξανά χτίσιμο» έλεγε σήμερα από τον Βόλο όπου βρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αντικρύζοντας τις καταστροφές από τη μία που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, και συνομιλώντας παράλληλα και με πολίτες.

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει κόστος για τον λαό. Ψυχολογικό, οικονομικό, οικογενειακό και φορολογικό. Γιατί κάποιος θα πληρώσει τη ζημιά. Τα παιδιά μας θα πληρώσουν. Ο λαός θα πληρώσει αυτήν τη ζημιά επί δεκαετίες. Χαντακώνουμε το μέλλον των παιδιών μας, μπροστά στα μάτια μας. Πώς να μειωθούν οι φόροι όταν τους χρειαζόμαστε για να καθαρίζονται τα σπασμένα; Είναι μία μαύρη τρύπα αυτό το πράγμα. Θέλουμε μία νέα αρχή, ο τόπος τη χρειάζεται και τη χτίζουμε. Γι’ αυτό είμαι κι εγώ εδώ και ό,τι μπορώ θα κάνω» έλεγε ο κ. Κασσελάκης, τη στιγμή που συνομιλούσε με περαστικούς και επαγγελματίες οι επιχειρήσεις των οποίων έπαθαν ζημιές και ενώ προσπαθούσαν ακόμη και σήμερα να καθαρίσουν νερά και λάσπες.

«Είμαι πραγματικά αποσβολωμένος από αυτό που βλέπω εδώ σήμερα. Χθες το βράδυ πέρασα πολλή ώρα με τους πληγέντες στη Λάρισα και τώρα είμαι εδώ. Πρόκειται για την πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους, και μία ακυβερνησία, όπου υπάρχουν ξεκάθαρες λύσεις πρόληψης που όταν δεν γίνονται και κατασπαταλώνται δισεκατομμύρια ευρώ, βλέπετε ότι καταρρέει όλη η αλυσίδα. Εδώ στο λιμάνι οι ψαράδες θα μείνουν εκτός δουλειάς για 2-3 μήνες το λιγότερο. Ο Βόλος δεν θα έχει νερό ίσως για 2-3 μήνες το λιγότερο. Τα χωριά έχουν αποκλειστεί. Δεν υπάρχει ίντερνετ για να μπορεί να έχει ο κόσμος μία διασυνδεσιμότητα» σημείωσε εξάλλου ο υποψήφιος για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πυρά όμως από την πλευρά του συνεχίστηκαν, στεκόμενος και στις κινήσεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Βόλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για λάθος επαναλαμβανόμενο που πλέον παύει να είναι λάθος, ενώ αναζητά πού πήγαν τα χρήματα για όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν προαναγγελθεί.

«Βλέπετε όλη την αλυσίδα του δεξιού κράτους πώς δουλεύει. Στην Περιφέρεια έχουν προαναγγελθεί εκατοντάδες εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα. Που είναι σε όλη την Περιφέρεια αυτά τα χρήματα;» σημείωσε αρχικά ο κ. Κασσελάκης και στη συνέχεια στάθηκε στον Δήμο Βόλου και στη δημοτική Αρχή, σημειώνοντας ότι ο Βόλος χρειάζεται δήμαρχο… «Εδώ στον Βόλο έχετε έναν δήμαρχο που είναι γνωστό ότι διαπλέκεται με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που ελέγχουν τη ζωή του τόπου και αντί να βγάζει αφίσες που να λέει «ο Βόλος έχει δήμαρχο», είναι καιρός να καταλάβουν όλοι ότι ο Βόλος χρειάζεται έναν δήμαρχο, που μπορεί να έχει μία δημόσια υπηρεσία ύδρευσης που να δουλεύει, να μην είναι υποστελεχωμένη και καταχρεωμένη, έναν Βόλο που δεν θα κάνει βιτρίνας έργα, αλλά έργα για το μέλλον του τόπου» σημείωσε σχετικά.

Κόστος για την κοινωνία και τις ζωές του κόσμου

Είναι χαρακτηριστικό παράλληλα ότι ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη της άμεσης και πλήρους ανασυγκρότησης του κράτους.

«Χρειάζεται ένα μεγάλο σχέδιο υποστήριξης υποδομών, ένα Σχέδιο Μάρσαλ αν θέλετε, με πλήρη διαύγεια για κάθε ευρώ που δαπανείται. Έχουμε σπαταλήσει τόσα χρήματα με αναθέσεις και το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που ο λογαριασμός έρχεται για όλες τις αποζημιώσεις. Ακόμη και για τους ανθρώπους που δουλεύουν κάθε μέρα εδώ στον Βόλο, έχουν καταστραφεί τα αυτοκίνητά τους και πολλοί δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Τα παιδιά πώς θα πάνε στο σχολείο. Αυτό έχει ένα κόστος στην κοινωνία και στις ζωές του κόσμου. Είναι καιρός να μην βλέπουμε μόνο τη φυσική κατάσταση αλλά και τις ζωές που χάνονται με την αμέλεια. Ο πολιτικός έχει ευθύνες στη ζωή του κόσμου» υπογράμμισε.

Σε σχετική ερώτηση πάντως αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, και να έχει προβλέψει αυτές τις καταστάσεις, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση. «Όταν έχεις μία καταστροφή που βρίσκεται στην άλλη άκρη των συγκυριών, εκεί είναι που η πρόβλεψη που κάνει τη διαφορά, καθώς μειώνεται το κόστος κατά 2-3 φορές. Το θέμα δεν είναι η κλιματική, αλλά τα δισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί και δεν φέρνουν αποτελέσματα. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σ’ αυτό το θέμα» τόνισε.

Άρα δεν είναι η κλιματική αλλαγή που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλία; «Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο που γίνεται επί δεκαετίες. Έχετε δει εσείς αυτήν τη χρονιά και από ανθρώπινη ενέργεια όπως στα Τέμπη, μέχρι και με την αμέλεια στα αντιπλημμυρικά, έχετε δει τέτοια αποτελέσματα; Αν αυτή είναι η διαχειριστική ικανότητα των άριστων, φανταστείτε να μην ήταν και άριστοι…» σχολίασε σχετικά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Aξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Κασσελάκης είχε συζήτηση με αλιείς, ενώ ενημερώθηκε και από την πρόεδρο των εργαζομένων του Τελωνείου Βόλου, Άρτεμη Τσουκαλά για την κατάσταση του Τελωνείου και τα προβλήματά του.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.