Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η προβολή της πόλης για τις γιορτές

Στη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή

Το ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου άργησε να αναθέσει την προβολή, επικοινωνία και διαφήμιση ως τουριστικού προορισμού της πόλης του Βόλου, μέσω των εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου, για την περίοδο των Χριστουγέννων 2019 και της Πρωτοχρονιάς 2020, επισήμαναν οι μειοψηφίες στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το θέμα, με κόστος για τα δημοτικά ταμεία 74.500 €.
Η σύμβαση, που του Τμήματος Προμηθειών της Οικονομικής Υπηρεσίας, προβλέπει υπηρεσίες για την προβολή, επικοινωνία, διαφήμιση ως τουριστικού προορισμού της πόλης του Βόλου, μέσω των εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων 2019 και Πρωτοχρονιάς 2020.
Σύμφωνα με την πρόταση της υπηρεσίας, προβλέπεται η δημιουργία site, η διαχείριση social media και digital marketing campaigns για τοπικές και πανελλήνιες δράσεις δημοσιότητας, προβολή σε εξωτερικούς χώρους του Βόλου, προβολή σε Πανελλήνια και τοπικά κανάλια τηλεόρασης, όπως και παραγωγή δημιουργικών υλικών.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στέργιος Φάτσης τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να προβληθεί και ψήφισε θετικά, ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσ. Αποστολάκης τόνισε ότι η διαδικασία προβολής έπρεπε να γίνει πιο έγκαιρα και ζήτησε την προβολή του Βόλου μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και ψήφισε αρνητικά, ενώ θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης.

Αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την επιτροπή και το θέμα της αύξησης της τακτικής επιχορήγησης από τον Δήμο στον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., χρήματα που συνολικά είναι 300.000 € και οι 250.000 € αφορούν τη δημιουργία θεματικού πάρκου στην Πλ. Πανεπιστημίου και προβολή των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ οι 50.000 € συντήρηση αθλητικών χώρων.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Βόλος-Έξυπνη Πόλη» Στέργιος Φάτσης ενέκρινε τα χρήματα που θα διατεθούν για τους αθλητικούς χώρους, αλλά για τις υπόλοιπες 250.000 €, είπε ότι έγινε λάθος προγραμματισμός του προϋπολογισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και καταψήφισε.

Τον ίδιο ισχυρισμό έκανε και ο επικεφαλής της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης, που επίσης ψήφισε αρνητικά, όπως και ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας εξήγησε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν έκτακτες επιχορηγήσεις από τον Δήμο Βόλου και πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η μισθοδοσία στον Οργανισμό, ενώ την τρέχουσα χρονιά είχε αναλάβει τις περισσότερες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ο Στ. Φάτσης επανέλαβε ότι καταψηφίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις με πολλά έξοδα, που δεν παράγουν πολιτισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.