Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του ΓΠΣ

Διαφωνίες μεταξύ συμβούλων της κίνησης «Μαζί για το Βόλο»

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έλαβε απόφαση για σημειακή τροποποίηση της μελέτης “Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (Π.Σ.) Βόλου” που προβλέπει ανάπλαση του Αναύρου με επέκταση του Ξενία Βόλου. Διαφωνίες υπήρξαν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Μαζί για το Βόλο».

Επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελέτης ενοποίησης και ανάπλασης της κοινόχρηστης παραλιακής ζώνης από Αγιο Κωνσταντίνο έως το πάρκο Αναύρου, με ειδικούς όρους δόμησης και περιορισμούς λόγω της ειδικής και ευαίσθητης θέσης επί του παραλιακού μετώπου, και απελευθέρωση και ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με τους παρακείμενους ελεύθερους χώρους της περιοχής. Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα ενταχθεί και η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Ξενία.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσων Αποστολάκης τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χώρος και η ανάθεση να μη γίνει με προτεραιότητα στην επέκταση του ξενοδοχείου. Ψήφισε δε λευκό, μέχρι να κατατεθεί η μελέτη του ΓΠΣ.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου Αχ, Μπέος τόνισε ότι η σύμβαση για το ΓΠΣ υπογράφηκε προ ετών και προβλεπόταν η επέκταση του ξενοδοχείου κατά 80 κλίνες. «Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε και να τηρήσουμε τη συμφωνία που είχε γίνει. Αν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό του χώρου, θα το κάνουμε», τόνισε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η παράταξη δεν είχε ψηφίσει το ΓΠΣ, γιατί με τις αλλαγές χρήσης γης παραχωρούνται εκτάσεις σε επιχειρηματίες. «Μπορεί να γίνει τροποποίηση της σύμβασης για να μην επεκταθεί το ξενοδοχείο σε βάρος του δημόσιου χώρου πρασίνου. Ψηφίζουμε λευκό γιατί πρόκειται για διόρθωση της υπηρεσίας», τόνισε.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ προκάλεσε την αντίδραση ου δημάρχου Α. Μπέου που διερωτήθηκε που είναι ο μηχανικός που είχε προτείνει χώρο στάθμευσης σε ταράτσα πολυκαταστήματος στο Βόλο και δινόταν άδειες. «Τότε δεν μιλούσε κανένας. Εγώ το κατήγγειλα, αλλά οι αρχές αδρανούν», τόνισε.

Η σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Κοκκινάκη είπε ότι διαφωνεί με την ψήφο της παράταξης, καθώς η εισήγηση της υπηρεσίες για ενοποίηση των ελεύθερων χώρων του παραλιακού μετώπου είναι θετική. «Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό και επιφυλασσόμαστε για τη μελέτη όταν έρθει και τότε θα κρίνουμε. Ψηφίζω υπέρ», επισήμανε.

Η σύμβουλος της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι είναι κατά της επέκτασης, κάτι που υποστήριξε και ο αείμνηστος σύμβουλος Γιάννης Μολοχίδης και ψήφισε αρνητικά.

Τέλος, θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της β ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης και λευκό η ΛΑΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.