Κατά πλειοψηφία νέος διαγωνισμός για τα αδέσποτα

Οι μειοψηφίες ζήτησαν να αναλάβει την υπηρεσία ο Δήμος

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή το πρακτικό διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Περισυλλογή, επανένταξη, φιλοξενία, φροντίδα αδέσποτων ζώων των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Βόλου, στο δημοτικό ενδιαίτημα στη θέση Μαραθάς», διάρκειας δώδεκα μηνών, εκτιμώμενης 59.991,20 € με Φ.Π.Α., ενώ εκπρόσωποι των μειοψηφιών ζήτησαν την υπηρεσία να αναλάβει ο Δήμος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη, την τελευταία πενταετία ο Δήμος έδωσε αρκετά χρήματα με πενιχρά αποτελέσματα. «Το μοντέλο με ανάδοχο απέτυχε, πρέπει να συζητήσουμε να δημοτικό ενδιαίτημα», τόνισε.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος, που δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην Οικονομική Επιτροπή, ζήτησε να γίνουν προσλήψεις ώστε η ανάγκη να καλύπτεται από υπαλλήλους και όχι ιδιώτες και ο Δήμος να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Η επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προέγκριση δαπανών εκδηλώσεων για τις απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα που ανέρχονται σε 15.000 € για προμήθεια λαγάνας, ποτών, αναψυκτικών, νερών, catering και λοιπών αναλωσίμων, τεχνική κάλυψη εκδηλώσεων, 3.000 € για τεχνική κάλυψη, προμήθεια λαγάνας, ποτών, αναψυκτικών, νερών, τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων, 2.500 € για αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στη δημοτική κοινότητα Διμηνίου και την τοπική κοινότητα Σέσκλου (τεχνικές καλύψεις, προμήθεια αναλωσίμων τροφίμων, αναψυκτικών και κερασμάτων), καθώς και 500 € για δαπάνες φιλοξενίας καλλιτεχνών εκδηλώσεων Αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας.
Όπως έγινε γνωστό, στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προσκλήθηκε ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος, ενώ λευκό ψήφισε ο Ι. Αποστολάκης, λέγοντας ότι διαφωνεί με το στιλ και την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Η επιτροπή ανέκρινε τη μελέτη και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Βόλου και Υπεύθυνων ακτών βραβευμένων με Γαλάζια σημαία μη πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου έτους 2020», όπως και την κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια έτοιμων γευμάτων για την σίτιση απόρων, του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου διάρκειας ενός έτους», ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 427.266,56 € με ΦΠΑ.

Στο θέμα του καθορισμού ειδικοτήτων προσωπικού που θα προσληφθεί για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2019, με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση για πρόσληψη ενός οδηγού ΔΕ με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ και Ε’ κατηγορίας και ενός κηπουρού ΔΕ για την υπηρεσία Πρασίνου και ενός αγρονόμου τοπογράφου Μηχανικού Π.Ε. για την Υπηρεσία Δόμησης με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δήμος Βόλου από το 2015 για ένσταση κατά προστίμου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο Δήμο Βόλου, που είχε επιβληθεί για απασχόληση στον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου. Το θέμα θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο την Πέμπτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.