Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020 που ανέρχεται στο ποσό των 117,5 εκ. €, ενώ οι παρατάξει της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στη Δημοτική Αρχή.
Ο δήμαρχος είπε ότι η Δ.Α. στον σχεδιασμό της προσπάθησε να εντάξει ότι είναι καλύτερο για την πόλη και τους πολίτες και ο προϋπολογισμός είναι βασισμένος στις ανάγκες που υπάρχουν και στις δυνατότητες του Δήμου.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσ. Αποστολάκης είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε αρκετά έργα στη σχολική στέγη και στο πράσινο, ενώ για την κοινωνική πολιτική ο προϋπολογισμός είναι χαμηλότερος σε σχέση με άλλες θεσσαλικές πόλεις. Επίσης είπε ότι υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις ανείσπρακτες οφειλές που ανέρχονται σε 27 εκ. €.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος είπε ότι από ον σχεδιασμό απουσιάζουν που έχει ανάγκη ο κόσμος, όπως τα έργα πολιτικής προστασίας, πυροπροστασίας και τα αντιπλημμυρικά, για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι αυτά τα έργα είναι αρμοδιότητα του υπουργείου.
Ο σύμβουλος της α ελάσσονος μειοψηφίας Λ. Μαυρογιάννης κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό δεν προβλέπονται δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ίδρυση σχολικών μονάδων και έργων υποδομής. Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη σχεδιασμού για τον τουρισμό. Ο Αχ Μπέος απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί στον προϋπολογισμό κονδύλι για θέσεις εργασίας. «Μακάρι να μπορούσαμε να προσλάβουμε 100 άτομα για τις ανάγκες του δήμου», τόνισε.

Θέση στάθμευσης σε βουλευτή
Αντιδράσεις προκλήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την οριοθέτηση μιας θέσης στάθμευσης μετά από αίτημα της βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττας Μακρή στην οδό Κωνσταντά.
Ο Λεων. Μαυρπογιάννης χαρακτήρισε ατόπημα της βουλευτή, να ζητά θέση στάθμευσης για το πολιτικό της γραφείο, όταν 30 μ. δίπλα υπάρχει πάρκινγκ, που μπορεί να νοικιάζει θέση όπως κάνει και εκείνος για να πάει στο ιατρείο του. “Πιστεύω ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα αλλιώς αποτελεί κακό παράδειγμα για όλους τους βουλευτές”, είπε.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θοδ. Τσαλούχας χαρακτήρισε αδιανόητο κάτι τέτοιο και απαντώντας ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης ανέφερε ότι έχουν δοθεί τρεις θέσεις δημόσιας χρήσης επί των οδών Αλεξάνδρας – Κουμουνδούρου και όποιος άλλος βουλευτής ζητήσει θα δοθεί χωρίς εξαιρέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.