Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός στο Δ. Βόλου

Καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών

Με τις αρνητικές ψήφους των εκπροσώπων των μειοψηφιών, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής χθες, ο διαμορφωμένος προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου του 2018, έπειτα από την ενσωμάτωση του σχεδίου προϋπολογισμού στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ζήτησε να ενημερωθεί κατά πόσο επηρεάζει τον προϋπολογισμό το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου έμεινε εκτός των προγραμμάτων σχολικής στέγης και αθλητισμού.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής Ανδρ. Ζέρβας είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, λείπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ότι η χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ παραμένει η ίδια και το 2018 και δεν θα υπολογίζεται στα έσοδα ο φόρος ζύθου. Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Βόλου Βάσω Παπαδανιήλ του απάντησε ότι δεν συμβαίνει αυτό σε καμία περίπτωση.

Για «μια από τα ίδια» έκανε λόγο ο Μαργ. Πατσιαντάς που ανέφερε ότι το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπεται περικοπή επιπλέον, τουλάχιστον 129 εκ. Ευρώ για την Τ.Α. από τους ΚΑΠ. Σύμφωνα με τον ίδιο, βασική στόχευση κυβέρνησης και τρόικα είναι η επιβολή, από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φόρων και κάθε λογής ανταποδοτικών σε όλες τις υπηρεσίες της.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος καταψήφισε τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις κάνουν μειώσεις στους πόρους των Δήμων, μειώνοντας την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, με στόχο να καταλήξουν σε ιδιώτες. Κατήγγειλε δε τη Δημοτική Αρχή ότι εφαρμόζει την πολιτική που κατήγγειλε, κάτι που απέδειξε με την κατάθεση των αποθεματικών του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.