Καταδικάστηκε για διακίνηση ελαιόλαδου ως έξτρα παρθένο

Ενώ είχε γίνει εισαγωγή του από τη Βουλγαρία και εντοπίστηκε από ελέγχους του ΕΦΕΤ

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον εκπρόσωπο εταιρίας χονδρικής πώλησης ελαιολάδου με έδρα τη Λάρισα, για παράβαση του Ν. 4235/14 (άρθρο 27) περί νοθευμένων τροφίμων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση εντός έτους με αναστολή.
Η υπόθεση εκδικάστηκε κατ’ έφεση και ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου συνηγόρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εταιρία πώλησης χονδρικής εισήγαγε από πολυκατάστημα της Βουλγαρίας άγνωστη ποσότητα ελαιολάδου, το οποίο συσκεύασε και πωλούσε με ελληνική ονομασία και την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ η γειτονική χώρα δεν παράγει ελαιόλαδο με τέτοιες προδιαγραφές.
Η εταιρία διοχέτευσε το προϊόν σε εμπόρους με τους οποίους συνεργαζόταν σε όλη τη Θεσσαλία και στη Μαγνησία.

Από έλεγχο του ΕΦΕΤ προέκυψε ότι το ελαιόλαδο δεν ήταν έξτρα παρθένο και έκανε σύσταση προς την εταιρία που το διέθεσε να το αποσύρει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να κατατεθεί μήνυση κατά της εταιρίας και η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και χθες να δικαστεί κατ’ έφεση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι δεν υπήρχε δόλος και η εταιρία ενημέρωσε τους πελάτες της να αποσύρουν τα ελαιόλαδα, που πωλούσαν σε συσκευασίες των 5 λίτρων.
Στην υπόθεση κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο υπάλληλοι του ΕΦΕΤ, που εξήγησαν με ποια διαδικασία το συγκεκριμένο ελαιόλαδο δεν ήταν έξτρα παρθένο.
Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από την εξήγησε το συνηγόρου υπεράσπισης και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.