Καταδικάστηκε για ψευδορκία

Συνεταιριστής στράφηκε κατά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Ένοχο για το αδίκημα της ψευδορκίας έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έναν 56χρονο συνεταιριστή, κάτοικο χωριού της περιοχής του Δήμο Ρήγα Φεραίου, τον οποίο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή και δυνατότητα άσκησης έφεσης, αλλά και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια. Ο άνδρας κατηγορούνταν ότι στράφηκε αναίτια κατά της ΕΑΣ Βόλου, εκφράζοντας την αντίθεση του στην διαδικασία συγχώνευσης αγροτικού συνεταιρισμού του νομού με την πρώην ΕΑΣ Βόλου, το 2014, ισχυριζόμενος ότι υπήρξαν παρατυπίες στο όλο εγχείρημα. Ο ίδιος έλεγε ότι τα μέλη του συνεταιρισμού που ανήκε, δεν έλαβαν γνώση για τη συγχώνευση, ενώ δεν υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμα ότι, όταν προσπάθησε να εγγραφεί ως μέλος στην ΕΑΣ Βόλου δεν έγινε δεκτός λόγω αντιδικίας και κατηγόρησε την ηγεσία της, ότι κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών απαγόρευσε την είσοδο σε ορισμένους αγρότες και δημιουργήθηκε ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος ψηφοφόρων.
Ο 56χρονος στην απολογία του στο δικαστήριο ανέφερε ότι η αντιδικία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, ξεκίνησε ως πολιτική και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε οικονομική, καθώς όπως είπε, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής του είναι αποκλεισμένοι και αναγκάζονται να δίνουν τα προϊόντα τους απευθείας σε εμπόρους, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται χρηματικά. Τελικά όλα όσα είπε δεν έπεισαν το Δικαστήριο, και καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλακή για ψευδορκία, με τριετή αναστολή, αλλά και στέρηση για δύο χρόνια των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.