Καταδικάζει την επίθεση Μπέου κατά Μπακαλιάνου ο Δικηγορικός Σύλλογος

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης.

Ανακοίνωση με αφορμή τον προπηλακισμό του δικηγόρου και γ.γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Βασίλη Μπακαλιάνου από τον Αχιλλέα Μπέο εξέδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β. κ. Λάζαρος Γαϊτάνης σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσβολή της ίδιας δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Κάποιοι φαίνεται να λησμονούν τα αυτονόητα, δηλαδή ότι : ο Δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός. Το λειτούργημά του αποτελεί θεμέλιο του Κράτους Δικαίου. Η οποιαδήποτε επίθεση και μάλιστα εντός του χώρου απονομής της Δικαιοσύνης, αποτελεί όχι μόνo πλήγμα της επαγγελματικής ελευθερίας, αλλά και προσβολή της ίδιας της Δικαιοσύνης. Το να υποβάλλει κάποιος αίτημα αναβολής εξυπηρετώντας συνάδελφό του, ο οποίος απουσιάζει και χειρίζεται την υπόθεση, είναι κάτι το σύνηθες.

Οι προπηλακισμοί και η λεκτική επίθεση, που δέχτηκε ο Δικηγόρος αλλά και Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Βασίλης Μπακαλιάνος, από τον κ. Μπέο και αγνώστους, σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο, κατά τη συζήτηση αιτήματος αναβολής, σε υπόθεση αίτησης ανάκλησης προσωρινής διαταγής στο Μονομελες Πρωτοδικείο Βόλου, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων. Ας περιοριστεί επιτέλους ο καθένας στον ρόλο του. Ο καθείς εφ΄ω ετάχθη.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.