Καταγγελία ξυλοδαρμού ανηλίκων στην «Κιβωτό του Κόσμου» στο Βόλο

Από στέλεχος της δομής

Καταγγελία ότι στέλεχος του Εθελοντικού Οργανισμού που ήρθε από την Αθήνα, έδειρε τρεις ανήλικους στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι, έκανε συμπολίτης που εργαζόταν ως υπάλληλος στη δομή. Σύμφωνα με τον καταγγελία, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που είχε έρθει στο Βόλο, με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, προέβη στην πράξη του, διότι οι ανήλικοι μιλούσαν με τον φερόμενο ως δράστη της κλοπής ποσού άνω των 30.000 € από τη δομή, τον περασμένο Ιανουάριο, από τρεις ανήλικους, που κατηγορούνται για κλοπή από κοινού σε βαθμό κακουργήματος και έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, μέχρι τη δίκη τους και δεν έχουν αποκαλύψει που έκρυψαν τα χρήματα που έκλεψαν.

Σε ανάρτησή του ο συμπολίτης αναφέρει ότι «το περιστατικό έλαβε χώρο στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα.
Επειδή όμως είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν».

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκε στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην Αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκε, με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις του παρασύρει και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις.

«Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.