Κατάληψη στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου για το δρόμο – καρμανιόλα

Πρόσφατα τραυματίστηκε μαθητής από αυτοκίνητο

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου, διαμαρτυρόμενοι τον δρόμο – καρμανιόλα, την οδό Διμηνίου, που πρέπει να διασχίσουν για να πάνε στο σχολείο τους. Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα και στο δήμο τόσο από τις διευθύνσεις του σχολείου όσο και από τη Β’θμια Εκπαίδευση, αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Τα παιδιά επέδωσαν πριν λίγες ημέρες τα αιτήματά τους, στη διευθύντρια του Σχολείου Κική Δανιηλίδου, ενώ έγινε γνωστό ότι πρόσφατα ένας μαθητής τραυματίστηκε ελαφρά από διερχόμενο αυτοκίνητο και αυτό είναι που προκάλεσε την αγανάκτηση των παιδιών. Γονείς σήμερα προσπάθησαν να πείσουν τα παιδιά να μην κάνουν κατάληψη, αλλά δεν το πέτυχαν. Αύριο Παρασκευή θα γίνει συνάντηση της διεύθυνσης με το σύλλογο γονέων για να συντάξουν εκ νέου ένα έγγραφο προς το Δήμο Βόλου, ζητώντας να δοθεί λύση με κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις.

Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου είχε τονιστεί ιδιαίτερα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διεύθυνσης Β’μιας Εκπαίδευσης με το ΤΕΕ Μαγνησίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας δημιουργίας δικτύου ασφαλών διαδρομών για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ θα μελετήσει όλες τις διαδρομές που κάνουν οι μαθητές προς τα σχολικά συγκροτήματα της Β’θμιας σε συνεργασία με τους γονείς και τις διευθύνσεις των σχολείων και θα συντάξει την πρότασή του για τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Η πρόταση που θα αποσταλεί τόσο προς το δήμο Βόλου, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι κάποιοι οδοί.

Στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να ενημερώσουν τους μαθητές για την αντισεισμική προστασία, ωστόσο λόγω της κατάληψης, δεν κατέστη εφικτό να γίνει η ενημέρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.