Κατάθεση αιτήσεων στο ΚΔΗΦ- ΑμεΑ για ένταξη

Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλεί με ανακοίνωσή τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξή τους στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελούμενων της Δομής.

Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ είναι μία δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» με τίτλο «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (ΚΔΗΦ) ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ», η οποία αποτελεί ένα χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία.

Βασικοί σκοποί του ΚΔΗΦ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επίσης, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνοψίζονται στις εξής:

  • Μεταφορά των ωφελούμενων από και προς το Κέντρο, με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα-λεωφορεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
  • Συμμετοχή στο ημερήσιο πρόγραμμα από τις 7:00 έως τις 15:00
  • Πρόγραμμα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα κι ιατρική παρακολούθηση).
  • Παροχή ατομικής κι ομαδικής άσκησης
  • Εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής.
  • Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους.
  • Συμμετοχή σε προγράμματα ψυχαγωγίας, κοινωνικής ένταξης κι επανένταξης, πολιτισμού κι άθλησης.

 

 

Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ στελεχώνεται από Ιατρό-Νευρολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια, Φυσικοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτρια και Βοηθητικό Προσωπικό.

Για την εγγραφή ωφελούμενων στη συμπληρωματική κατάσταση αλλά και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου. Τηλ.24210-31860.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.