Καταθέτει υπόμνημα με την απολογία του ο Βολιώτης γιατρός για την «αγωγή κορωνοϊού»

«Ζητούμε ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του» δήλωσε η δικηγόρος του συζύγου της αδικοχαμένης 60χρονης

Προθεσμία να καταθέσει σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου υπόμνημα με τις θέσεις του αναφορικά με τις σε βάρος του καταγγελίες, είχε ζητήσει και πήρε ο 72χρονος παθολόγος, που κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, που ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου. Ο ιδιώτης γιατρός του Βόλου, καταγγέλθηκε ότι έδινε σε ασθενείς με Covid την «αγωγή του κορωνοϊού» που δινόταν σε χειρόγραφα χαρτιά και ήταν ένα κοκτέιλ αντιβίωσης, βιταμινών, σταγόνων και ασπιρίνης, ενώ φέρεται να απέτρεπε ασθενείς να πάνε στο Νοσοκομείο παρά τα συμπτώματα.
Ο κατηγορούμενος, παρουσιάστηκε με δικηγόρους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η οποία διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου. Ο 72χρονος δια των συνηγόρων του, ζήτησε αντίγραφο της δικογραφίας και προθεσμία μέχρι σήμερα, προκειμένου να καταθέσει την Πέμπτη υπόμνημα επί των καταγγελιών και ολοκληρωμένη η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για ποινική αξιολόγηση.
Η Αστυνομία διερευνά αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης, με αφορμή την καταγγελία του συζύγου της 60χρονης, που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλευόταν τον Νοέμβριο του 2021, από τον θανατηφόρο ιό και αν κινδύνεψαν και άλλοι ασθενείς, ώστε η κατηγορία να μετατραπεί σε κατ’ εξακολούθηση.

Η δικηγόρος του συζύγου

Ο ίδιος, από την πλευρά του, πάντως, υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η χειρόγραφη συνταγή που αποκαλεί «αγωγή του κορωνοϊού» δεν είναι δική του.
«Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον κορονοϊό και ενώ νοσούσε μαζί με τον σύζυγό της, παρακολουθούνταν από τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος τους συμβούλευε ως την τελευταία στιγμή και τους απέτρεπε να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι “αν πάτε στο νοσοκομείο, θα πεθάνετε”. Κινδύνευσε και η υγεία του συζύγου. Ήδη έχουμε ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γιατρού από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και την παραδειγματική τιμωρία του» δήλωσε στην «Espresso» η δικηγόρος του συζύγου της αδικοχαμένης 60χρονης Γιάννα Παναγοπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.