Κατερίνα Παπανάτσιου στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θα αλλάξουμε τον προϋπολογισμό αν είμαστε κυβέρνηση»

Τον χαρακτήρισε μη εφαρμόσιμο οικονομικά που δεν θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι κυβέρνηση θα αλλάξει τον προϋπολογισμό του 2023 και δεν θα ισχύει, τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου.
Όπως είπε από τον προϋπολογισμό του 2023 περιμένουμε φτώχεια, γιατί παρουσιάζει έλλειμμα 63 δισ. €, που περιμένουν να παρουσιάσει πλεόνασμα από τον ΦΠΑ που θα εισπραχθεί.
“Εμείς θα αλλάξουμε αυτόν τον προϋπολογισμό, όταν μας δώσει τη δυνατότητα ο Ελληνικός λαός να είμαστε κυβέρνηση την επόμενη μέρα, αυτός ο προϋπολογισμός δεν θα ισχύει”, δήλωσε η κα Παπανάτσιου.

Η ίδια τόνισε ότι θα γίνει οπωσδήποτε αλλαγή του προϋπολογισμού, γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί και οικονομικά αυτός ο προϋπολογισμός. “Από την εμπειρία της διακυβέρνησής μας δεν είναι ένα προϋπολογισμός που θα μπορεί να φέρει μόχλευση για να μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα για τα οικονομικά της χώρας και δεν φέρνει σταθερότητα”, επισήμανε.

“Πήρε 4,1 δις € και επιστρέφει 600 εκ. €”
Η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με την κα Παπανάτσιου εκτίμα ότι η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τα food pass, το οποίο είναι μια κοροϊδία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στον προϋπολογισμό σαν ένα οριζόντιο μέτρο και όλοι νομίζουν ότι θα πάρουν, όταν βλέπουμε ότι είναι ένα πολύ μικρό ποσό και με χίλια δύο βάσανα για να το πάρουν οι άνθρωποι.
Η βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε 4,1 δις από τον ΦΠΑ των αυξήσεων στις τιμές το 2022, το ίδιο προβλέπεται και το 2023, ενώ το 10% που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί είναι πολύ λιγότερο των αυξήσεων που παραγωγικοί φορείς υπολογίζουν ότι είναι 25% οι αυξήσεις, καθώς θα επιστραφούν 600 εκ. €.

Η κα Παπανάτσιου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που κάνει είναι να έχει μια επιδοματική πολιτική, που έχει να κάνει καθαρά με προεκλογικές παροχές και τίποτα παραπάνω.
“Εμείς κατηγορηθήκαμε ότι δίνουμε πράγματα προεκλογικά, είχαμε δώσει 4 δις € το 2019 τον Απρίλιο, τα οποία ήταν μόνιμα μέτρα και δεν ήταν παροχές, είχαμε δώσει μείωση στον ΦΠΑ στην ενέργεια, από 13 στο 6%, είχαμε δώσει τη 13η κουτσουρεμένη σύνταξη, που η ΝΔ την έκοψε και πλέον δίνει ασπιρίνες για θεραπεία του καρκίνου στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό”, δήλωσε η πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε κάποια νομοθετικά μέτρα που να περιορίζουν τα κέρδη των εταιριών ενέργειας και καυσίμων, θα έκανε ελέγχους στην αγορά, θα μείωνε τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, θα μείωνε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Αύξηση δικαιούνται όλοι
Αναφορικά με το επίδομα των 600 € προς τους λιμενικούς και αστυνομικούς, η κα Παπανάτσιου είπε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι και όχι και όλοι οι μισθωτοί έχουν καθηλωμένους μισθούς εδώ και πολλά χρόνια, η ακρίβεια είναι τεράστια, ο πληθωρισμός έχει φτάσει στα ύψη, οι τιμές στα καύσιμα και στην ενέργεια, είναι τέτοιες που όλα τα εισοδήματα των μισθών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και οποιοδήποτε ποσό είναι απαραίτητο για όλους.
“Όταν έρχεται ο πρωθυπουργός και επιλέγει να δώσει το συγκεκριμένο επίδομα, μία ημέρα μετά τον τραυματισμό και μετέπειτα θάνατο του Κώστα Φραγκούλη, ενός δεκαεξάχρονου παιδιού από έναν αστυνομικό, είναι ιδιαίτερα προκλητικό. Το ζήτημα είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση τι επιλέγει να κάνει, πως επιλέγει και πως διχάζει την κοινωνία, λειτουργώντας προς όφελος κάποιων ομάδων”, ανέφερε η κα Παπανάτσιου.

Η ίδια είπε ότι το επίδομα ήρθε ως επιβράβευση, μιας ενέργειας της προηγούμενης μέρας και ήταν κακό χρονικά πως ήρθε. Ακόμη τόνισε ότι υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες οι οποίες περίμεναν να δουν κάτι καλύτερο (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί των Νοσοκομείων που μέσα στην πανδημία μόνο χειροκρότημα δέχτηκαν) αι η κυβέρνηση τουλάχιστον τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει μια επιδοματική πολιτική σε συγκεκριμένες ομάδες.
Επίσης τόνισε ότι αν η επιβράβευση αυτή γίνεται γιατί έχουν χαμηλούς μισθούς, μπορούσε να πάρει πιο οριζόντια μέτρα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, με αύξηση με την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, όπως του καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ανάγκη για κάποια αύξηση στους μισθούς έχουν όλοι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας και όχι μόνο ένα τμήμα”, ανέφερε.

Η πρώην υφυπουργός ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει την αύξηση των συντάξεων από 1-1-2023, ενώ η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε και λέει ότι πρέπει να παγώσει, γιατί οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες δεν μπορούν να αντέξουν μια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στην συγκεκριμένη περίοδο που το εισόδημά τους εξατμίζεται σε άλλες ανάγκες που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.