Κατέρρευσε ακόμη μια συκοφαντία του Μπέου! (video)

Η ΔΕΥΑΜΒ ματαίωσε αγωγή κατά της «Μαγνησίας» με την οποία ζητούσε επιστροφή χρημάτων

Κατέρρευσε ακόμη μια συκοφαντία του Αχιλλέα Μπέου κατά της εφημερίδας «Μαγνησία», καθώς ματαιώθηκε η περιβόητη αγωγή που είχε καταθέσει κατά της εφημερίδας η ΔΕΥΑΜΒ τον Δεκέμβριο του 2015, ζητώντας την επιστροφή χρημάτων τα οποία ισχυριζόταν ότι καταβλήθηκαν παρανόμως για δημοσιεύσεις που έγιναν χωρίς το έντυπο να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου από 7 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι 19 Μαρτίου 2012.

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Βόλου, ωστόσο ματαιώθηκε από πλευράς της ΔΕΥΑΜΒ. Η νομική υπηρεσία της επιχείρησης αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι η αγωγή ήταν νομικά αβάσιμη και απορριπτέα εξ αρχής, δεν μπήκε στην διαδικασία να τη συζητήσει. Με αυτό τον τρόπο δικαιώνεται η θέση της εφημερίδας ότι ουδεμία παρανομία υπήρξε στις συναλλαγές της με τη ΔΕΥΑΜΒ και ότι η αγωγή που ασκήθηκε από τη διοίκηση ήταν στο πλαίσιο εκφοβισμού της εφημερίδας προκειμένου να μετριάσει τον αντιπολιτευτικό της τόνο κατά της Δημοτικής Αρχής Μπέου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στις 14 Δεκεμβρίου 2015 στο TRT και τον Σωτήρη Πολύζο ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε δηλώσει «προσκόμισα πρόσφατα καταγγελία συγκεκριμένου συναδέλφου σας που έπαιρνε καταχωρίσεις χωρίς να έχει ΦΕΚ, χωρίς να δικαιούται και αυτά όλα έχουνε πάει στον εισαγγελέα, ασκείται αγωγή και μήνυση κατά του ανθρώπου αυτού και θα δούμε τις εξελίξεις. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα, ούτως ή άλλως όλοι κρινόμαστε σε αυτή την πόλη και στη ζωή. Με τα λόγια μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Θα αποδοθούν αν θέλετε, τα του Καίσαρα” (σ.σ. η φράση είναι «Τα του Καίσαρα τω Καίσαρι)

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα και την τότε αναμενόμενη διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας με την οποίο θα ετίθεντο σε αργία ο κ. Μπέος τόνισε για ακόμη μια φορά «τι να περιμένεις από αυτούς οι οποίοι μέχρι το 2019, όχι μόνο δεν θα πάρουν ευρώ απ’ τα ταμεία του Δήμου Βόλου, αλλά θα επιστρέψουνε και πίσω γιατί έχουνε πάρει χρήματα που δεν τα δικαιούνταν» θέτοντας μάλιστα και ζήτημα παράβασης καθήκοντος από πλευράς του τότε δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη.
“Πως έδινε στον κ. Καρεκλίδη χρήματα για καταχωρίσεις χωρίς να έχει δικαίωμα αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ;” αναρωτήθηκε. “Απλά είναι. Κάποια διαστήματα όχι όλα. Αυτά διερευνούνται από τη νομική υπηρεσία. Θα γίνει καταγραφή. Θα γίνει καταγγελία και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.”

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο διευθυντής της εφημερίδας «Μαγνησία» Γιώργος Καρεκλίδης, ζήτησε περισσότερα στοιχεία για το ποια είναι τα ακριβή ποσά που υποτίθεται πως καταβλήθηκαν με παράνομο τρόπο και για ποιες περιόδους για τις οποίες η εφημερίδα δεν δικαιούνταν να δημοσιεύει καταχωρίσεις του Δημοσίου. Ο κ. Μπέος δεν απάντησε με σαφήνεια παραπέμποντας στη νομική υπηρεσία του Δήμου που ακόμη επεξεργαζόταν τα στοιχεία, ενώ εκτόξευσε το γνωστό του υβρεολόγιο κατά του δημοσιογράφου, με τον κ. Καρεκλίδη να τον χαρακτηρίζει φασίστα.

Να σημειωθεί ότι οι ιστοσελίδες volosday.gr και taxydromos.gr λίγες μέρες αργότερα όταν εν τέλει ασκήθηκε η αγωγή μετά τις δηλώσεις Μπέου, προέβαλαν με πηχυαίο τίτλο «Φέρτε πίσω τα…λεφτά! – Η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε αγωγή και ζητά επιστροφή ποσού 5.000 ευρώ» δημοσιεύοντας την συκοφαντική ανακοίνωση κατά της «Μαγνησίας» όπου επαναλαμβάνονταν οι ισχυρισμοί της αγωγής, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή με την δημοτική αρχή Σκοτινιώτη προκειμένου η εφημερίδα να αποκομίσει παράνομο κέρδος. Μη δημοσιεύοντας όμως 

Με τη ματαίωση της αγωγής από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ πλέον καταρρίπτεται ακόμη μια συκοφαντία για την οποία οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Στο μεταξύ αύριο εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο Βόλου ακόμη μία αγωγή, αυτή τη φορά από τον Δήμο Βόλου κατά της «Μαγνησίας» ζητώντας παρομοίως επιστροφή χρημάτων που καταβλήθηκαν για δημοσιεύσεις που δεν δικαιούμασταν να κάνουμε. Πρόκειται για ακόμη μία έωλη και νομικά αβάσιμη αγωγή η οποία ασκήθηκε στα πλαίσια του εκφοβισμού μας και της οικονομικής εξάντλησής μας, λόγω των υψηλών ποσών που έχουμε αναγκαστεί να καταβάλλουμε για νομική υποστήριξη προκειμένου να τις αντικρούσουμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.