Καθάρισε η ακτή και ο βυθός της παραλίας Αναύρου

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Επιχείρηση καθαρισμού της ακτής και του βυθού της παραλίας Αναύρου έγινε σήμερα Παρασκευή, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Λιμεναρχείο Βόλου με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου 2017 ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τη συνδρομή μαθητών παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου, Δημοτικών Σχολείων και εθελοντικών ομάδων.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΥΡΟΥ1
Όπως αναφέρει το Λιμεναρχείο Βόλου, η πόλη του Βόλου και ο τοπικός πληθυσμός της, είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος. Έτσι κάθε χρόνο από την Υπηρεσία μας, παράλληλα με την πιστή εφαρμογή μέτρων και ελέγχων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάληψη πρωτοβουλιών και παρόμοιων δραστηριοτήτων, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συναρμόδιους φορείς για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και εξασφαλίζοντας την όσον δυνατή συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.
Στο κάλεσμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ανταποκρίθηκαν τα 4ο και 20ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου, τα Εκπαιδευτήρια Παπάζογλου (Τμήμα Νηπιαγωγείου) και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμού «Αρίων» και «Ιάσων».

Στον καθαρισμό της ακτής και του βυθού συμμετείχαν ακόμη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών), η Λέσχη Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, η North Aegean Slops – Ηλ. Ορφανίδης, η ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. και η ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. (Ελληνική Εταιρία Πετρελαίων Α.Ε.), ΑΓΕΤΡ Ηρακλής, North Aegean Slops – Ηλ. Ορφανίδης, ΕΨΑ Α.Ε., Παπαγεωργίου ναυτικό πρακτορείο και Volos Shipping Services Ν. Ναζίρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.