Καθαρισμός της παραλίας Πευκακίων

Κάλεσμα απ΄την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας

Καθαρισμός της παραλίας Πευκακίων, προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ενώ κάλεσμα απευθύνεται απ΄την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας .
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σας προσκαλούμε όλους όσους αγαπάτε το περιβάλλον και θέλετε να το προστατέψετε, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. στην Παραλία Πευκακίων (παραθαλάσσιο τείχος, στην είσοδο από το πρώην Μπούρτζι σημερινό Moana club κάτω από το Σέφελ). Θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος καθαρισμός και η καταμέτρηση των σκουπιδιών από (πλαστικά, μέταλλα, χαρτικά, υφάσματα και συνθετικά υλικά). Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος επιστήμης των πολιτών (citizen science) «Υιοθέτησε μία παραλία», παίρνει μέρος ενεργά και υιοθέτησε την Παραλία Πευκακίων. Το ζήτημα των θαλάσσιων απορριμμάτων, δηλαδή κάθε ανθεκτικού στερεού υλικού που πετιέται ή εγκαταλείπεται σε θάλασσες και ακτές, αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλειά μας.
Στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση των απορριμμάτων που συναντάμε στις παραλίες, η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης, η ενεργός συμμετοχή καθενός από εμάς για την προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία μιας εθνικής βάσης δεδομένων που θα βοηθήσει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να αντιληφθούν την προέλευση των απορριμμάτων στις παραλίες, με σκοπό την καταπολέμηση της ρύπανσης των παραλιών.
Ο Πρόσκοπος σαν εθελοντής πάντα, αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον. Εμείς απευθυνόμαστε και σε μη Προσκόπους, ανθρώπους που αγαπάνε το περιβάλλον και τη φύση και είναι ευαισθητοποιημένοι. Θέλοντας όλοι εμείς να συνεισφέρουμε και να αποδείξουμε εμπράκτως με πράξεις και όχι λόγια στον καθαρισμό αυτή της μικρής παραλίας. Όσοι θα έρθουν καλό θα είναι να φοράνε λευκό μπλουζάκι να έχουν καπέλο, νερό και γάντια και για τους Προσκόπους το Προσκοπικό μαντήλι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.