Καθιέρωση Ιεράς Εικόνος Αγίας Κυριακής

Λαμπρή η Πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εόρτασε ιεροπρεπώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο τον νεόδμητο ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.
Τα προεόρτια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος την Κυριακή 5 Ιουλίου , λειτούργησε και ομίλησε στον Ναό, ανοίγοντας την αυλαία της Πανηγύρεως, η οποία κορυφώθηκε το διήμερο 6-7 Ιουλίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τηρουμένων, βέβαια, των προβλεπομένων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε την νέα εφέστια Εικόνα της Αγίας Κυριακής, που φιλοτέχνησε ο εκλεκτός Αγιογράφος κ. Σωτήριος Καλούτσας, ο οποίος την αφιέρωσε στον Ναό, εις αέναη ευλογία και προστασία Κλήρου και λαού. Ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε τον καλλιτέχνη για την πρωτοβουλία, όσο και για την ποιότητα του έργου του, εξήρε δε την όλη διακονία του νέου Προϊσταμένου της ενορίας π. Διονυσίου Χαϊκάλη, ο οποίος ανήκει στην χορεία των αμίσθων Κληρικών μας και έδωσε νέα δημιουργική πνοή στην ενορία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία υπάγεται και ο πανηγυρίζων Ναός της Αγίας Κυριακής.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ομίλησε επικαίρως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.