Καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς στην Πολωνία

Συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus + «Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός»

Στο Poznan της Πολωνίας ταξίδεψαν, από τις 23/2 έως τις 29/2/20, δύο καθηγητές και πέντε μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς, προκειμένου να παρευρεθούν στην 1η διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+/KA229 με τίτλο “Active, Creative, Enterprising“ («Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός»). Πρόκειται συγκεκριμένα για τους μαθητές Αλιάτη Βασιλική- Μαρία, Καλλιόπη Αντωνάκη, Καφίδα Απόστολο- Άγγελο, Κοτσοβό Παναγιώτη, Σουλικιά Κων/να και τις καθηγήτριες Καφίδα Ειρήνη και Φιλίππου Βαρβάρα.

Διοργανωτής της συνάντησης και ταυτόχρονα βασικός συντονιστής του προγράμματος ήταν το σχολείο Dębinka της πόλης Poznan. Εκτός από τους Έλληνες και τους Πολωνούς, στη συνάντηση στην Πολωνία παραβρέθηκαν και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων-εταίρων, από την πόλη Terrassa της Καταλονίας και το Nasaud της Ρουμανίας. Οι εκπρόσωποι- συνεργάτες του προγράμματος από τo Rosolini της Ιταλίας, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων του κορωναϊού που επικρατούν στη χώρα τους, ανέστειλαν το ταξίδι τους. Ωστόσο πραγματοποιήθηκαν ζωντανές διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις και επομένως υπήρξε εξ’ αποστάσεως ενημέρωση για τη ροή του προγράμματος και συνεργασία.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να επιμορφωθούν τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων (leadership) αλλά και συνεργατικών μεθόδων, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση της «πρώτης μου επιχείρησης», εργασία που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, την γνωριμία των μαθητών με Πολωνικές προσωπικότητες – με πρωτότυπες ιδέες δικών τους επιχειρήσεων, μαθήματα Νευροεπιστήμης (neuromarketing) και αφήγησης (storytelling) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Poznan, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τελικά να θέσουν τα θεμέλια για τα επόμενα βήματα του προγράμματος.
Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι που συνδέεται αυστηρά με το αντικείμενο του προγράμματος, καθηγητές και μαθητές γνώρισαν την πόλη του Poznan και την ιστορία της. Επισκέφθηκαν το Μουσείου Κρουασάν της πόλης, όπου μάλιστα οι μαθητές έφτιαξαν το δικό τους κρουασάν, το Μουσείο Ιστορίας του Poznan (ICHOT Museum), το Παλάτι και την Πινακοθήκη Rogalin. Επίσης διοργανώθηκαν ομαδικά παιχνίδια- κουίζ εντός του κέντρου της πόλης του Poznan, όπου μαθητές και καθηγητές, λύνοντας γρίφους, γνώρισαν σημαντικά μνημεία και ιστορικά στοιχεία της πόλης. Τέλος, δεν έλειψε και το κομμάτι της διασκέδασης, αφού οι μαθητές έπαιξαν bowling, επισκέφτηκαν παγοδρόμιο δίπλα στη λίμνη Malta και κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση δίδαξαν και διδάχτηκαν από τους μαθητές των άλλων σχολείων παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς των χωρών -συνεργατών.
Το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία και μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ικανοποιημένοι και από τη φιλοξενία στις οικογένειες των μαθητών της Πολωνίας και έχοντας αποκομίσει νέες, χρήσιμες γνώσεις και θετικές εμπειρίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.