Καθημερινά έρχονται νέα «μπιλιέτα» σε Βολιώτες από την Εφορία για τα παλιά αυτοκίνητα

Προσπάθεια επίλυσης του θέματος από την ΑΑΔΕ με υπόμνημα

Καθημερινά είναι τα «μπιλιέτα» που έρχονται σε Βολιώτες για δήθεν οφειλές στην Εφορία, για καινούργια ή μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που αγόρασαν μεταξύ 1999-2001, όπως τονίστηκε σε συγκέντρωση που έγινε σήμερα έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επίλυση του θέματος από τα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω υπομνήματος.

Στη συγκέντρωση που έγινε έλαβαν μέρος μερικοί συμπολίτες που έπεσαν θύματα της υπόθεσης αυτής και καλούνται να πληρώνουν από 60 μέχρι και 300 € στην Εφορία τόσα χρόνια μετά, ο εκπρόσωπος Γιάννης Μαστρογιάννης, στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο, διότι η Διοίκηση τους απαγόρεψε την είσοδο στο εσωτερικό.


Ο ίδιος είπε ότι το διάστημα που πέρασε η επιτροπή των πολιτών επισκέφθηκε νομικούς και εισαγγελείς, η λύση είναι δύσκολη. «Ξέρουμε ότι έκανε επερώτηση στη Βουλή ο κ. Μεϊκόπουλος, έχουμε επαφή με τον βουλευτή κ. Μπουκώρο, που μας ζήτησε ένα υπόμνημα, που κατατέθηκε, για να πάει στην ΑΑΔΕ να λύσει το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Μαστρογιάννης.
Ο ίδιος τόνισε ότι όλοι τους δίνουν δίκιο και το θέμα μπορεί να δοθεί από την Αθήνα, κατεύθυνση στην οποία κινούνται, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον είναι νόμιμη η άδεια, για ποιο λόγο καλούνται να πληρώσουν.

«Αν η άδεια κυκλοφορίας είναι παράνομη, ας μας επιστρέψουν τα τέλη κυκλοφορίας 19 χρόνων και να τους δώσουμε τα 85 € που ζητούν», τόνισε άλλο θύμα της υπόθεσης.

Όσον αφορά στο τι έγινε, ο κ. Μαστρογιάννης είπε ότι ακούγεται ότι είναι πλεγμένοι υπάλληλοι που εργάζονται ακόμη στην Εφορία, ενώ άλλος συμπολίτης τόνισε ότι τα τέλη κυκλοφορίας το Δημόσιο τα έκλεψε, αλλά το κακούργημα υπαλλήλων παραγράφηκε.

Ο κ. Μαστρογιάννης τόνισε ότι ακόμη και σήμερα έρχονται συνεχώς ειδοποιητήρια από την Εφορία για οφειλές, δήλωσε ότι για άλλα μια φορά ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση και εκτίμησε ότι ο αριθμός των εξαπατηθέτων θα ξεπεράσει στις 3.000.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.