Κάτοικοι «Αστέρια»: «Η Δημοτική Αρχή δεν είναι υπεράνω των νόμων»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Αστέρια» Αγριάς και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, στην οποία αναφέρουν ότι με μια χαμηλού επιπέδου ανακοίνωση, ως συνήθως, τοποθετήθηκε η Δημοτική Αρχή Βόλου στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες Πέμπτη στα Αστέρια Αγριάς.
«Είναι απίστευτο πώς η Δημοτική Αρχή μιας πόλης με ιστορία, όπως ο Βόλος, μπορεί να μετέρχεται μεθόδους φαρ ουέστ αψηφώντας νόμους και δικαστικές αποφάσεις και καθυβρίζοντας τους πάντες. Έχει δε και πλάκα το γεγονός ότι μια Δημοτική Αρχή η οποία έχει σχέση με το περιβάλλον, όση ο «φάντης με το ρετσινόλαδο», ξαφνικά «αγωνίζεται» δήθεν για την προστασία του Παγασητικού, όταν και οι πέτρες ακόμα σε αυτό τον τόπο γνωρίζουν τους αγώνες των οικολογικών οργανώσεων και των πολιτών για την υπεράσπισή του», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι οργανώσεις και οι πολίτες δεν αγωνίστηκαν βέβαια για τη διάσωση ενός μόνο φοίνικα, αλλά για τη σωτηρία ενός πάρκου που αποτελεί πνεύμονα ζωής σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, αλλά και υπερασπιζόμενοι την ποιότητα ζωής της περιοχής αυτής, τονίζουν. Ο ίδιος ο Δήμος Βόλου, στο δικαστήριο και προκειμένου να επιτύχει απόφαση για τη συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του αντλιοστασίου, είχε δηλώσει ότι είχαν περατωθεί οι όποιες εργασίες της υπηρεσίας πρασίνου και απέμεναν πλέον μόνο οι οικοδομικές εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου. Τη δέσμευση αυτή καταπάτησε, με την εκούσια ή ακούσια συνδρομή της αστυνομίας, όχι απλά κλαδεύοντας ένα δέντρο, αλλά εκριζώνοντας παράνομα ένα φοίνικα 15 ετών, φυτεμένο από τον εκπολιτιστικό σύλλογο, τον οποίο θελήσαμε να προστατεύσουμε, όπως θελήσαμε να προστατεύσουμε και τη νομιμότητα, αναφέρουν κάτοικοι και οικολόγοι.

«Σύντομα η Δημοτική Αρχή θα αντιληφθεί ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων. Στην Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει σύνταγμα και νόμοι, όπως υπάρχουν και δικαστές που δεν φοβούνται να τους εφαρμόσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.