Κάτοικοι στα “Αστέρια” Αγριάς: “Ούτε μπαχαλάκηδες είμαστε, ούτε υποκινούμενοι από τρίτους”

"Πιστέψαμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή κι αυτή μας πρόδωσε και το εννοούμε"

Απάντηση σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, αλλά και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον τους με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Βόλου, δίνουν με σημερινή τους ανακοίνωση οι κάτοικοι της περιοχής “Αστέρια” Αγριάς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα για να προστατέψουν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που έχουν στην περιοχή. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

“Θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Είμαστε δημότες αυτής της πανέμορφης και αξιαγάπητης πόλης του Βόλου και είμαστε περήφανοι που ζούμε σ’ αυτή. Πλην όμως έχουμε ένα μεγάλο παράπονο, ότι πιστέψαμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή κι αυτή μας πρόδωσε και το εννοούμε.

Πρώτον προεκλογικά ακουστήκαν μεγάλα λόγια (περί Μονακό, για βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας κι ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στον πολίτη).

Εμείς που ζούμε εδώ, δηλαδή στ’ ΑΣΤΕΡΙΑ της Αγριάς, θεωρούμαστε, κατά την άποψή της δημοτικής αρχής, μια δράκα μπαχαλάκηδων, ανεγκέφαλων υποκινούμενων από τρίτους και γενικά πολίτες χαμηλότερης κατηγορίας.

Δυστυχώς γι αυτούς κάνουν τεράστιο λάθος. Και μόρφωση διαθέτουμε και κοινωνική καλλιέργεια και ανθρώπινες ευαισθησίες και δεν είμαστε υποτακτικοί κανενός, όπως κάποιοι άλλοι. Υπάρχουν καθηγητές, διδάσκαλοι, επιχειρηματίες, γιατροί, αγρότες, εργάτες, δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι και άλλοι επαγγελματίες, τόσο εν ενεργεία όσο και συνταξιούχοι, που προσπαθούν καθημερινά για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής μας.

Δεύτερον, ο συνοικισμός εκπροσωπείται από τον ιδρυθέντα την 4η Μαΐου 1976 σύλλογο των κατοίκων, με αριθ. Πρωτοδικείου 354. Σκοπός του σωματείου μας είναι α) Η πνευματική προαγωγή, η τουριστική ανάπτυξη και η εν γένει προώθηση απάντων των προβλημάτων του συνοικισμού.

β) Προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών, προβλέπεται η οργάνωση διαλέξεων, προβολών, η διαφύλαξη και προβολή του φυσικού κάλλους της περιοχής μας, η προώθηση απάντων των θεμάτων των απασχολλούντων τον συνοικισμό και εν γένει η ανάπτυξη δράσης προς καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του συνοικισμού και με πολλές άλλες δραστηριότητες, βάσει του καταστατικού.

Τα ανωτέρω αναφέρονται για να γίνουν γνωστά σε μερικούς, που επιμένουν να αμφισβητούν τον σύλλογο και τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρό του! Είναι ντροπή που για μια ακόμη φορά πιάνονται αδιάβαστοι. Θα θέλαμε βέβαια, να είναι προσεκτικότεροι και μάλιστα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Και μιας που αναφερόμαστε στο δικαστήριο που κέρδισαν την ανάκληση των μέτρων, που μας υποσχέθηκαν ότι θα τηρηθούν όλα όσα μας επιβεβαίωσαν επανειλημμένα, ότι δηλ. το πάρκο δεν θα καταστραφεί, ότι οι εργασίες στο πάρκο θα περιοριστούν στο κλάδεμα – πετσόκομμα – που έγινε στα δύο μεγάλα δέντρα για να μπορέσει να μπει το γεωτρύπανο και ότι δεν θα πειραχθεί άλλο πράσινο από την συνοικία, βλέπε εφημερίδα ταχυδρόμος 14/8/2016, σας πληροφορούμε ότι εδώ και πέντε μέρες που οι εργασίες ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς, όπως πιστέψαμε, το συνεργείο του ανάδοχου εργολάβου έπινε μαζί μας τον πρωινό του καφέ χωρίς προβλήματα, παρουσιάσθηκαν οι υπάλληλοι του δήμου και μας ανακοίνωσαν την εκρίζωση του φοίνικα, που ήταν το καμάρι του πάρκου μας. Αυτά έγιναν στις 18/8/2016. Πώς να εμπιστευθούμε μετά αυτούς τους ανθρώπους? Φάσκουν και αντιφάσκουν, παραπλανούν το δικαστήριο, τις αρχές και τους δημότες και το σπουδαιότερο, εν δήμω, δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι ό,τι και να γίνει, όποια απόφαση να ληφθεί, το έργο θα γίνει στο πάρκο μας!

Διαβάσαμε στον ταχυδρόμο του Σαββάτου 20/08/2016, στην ανακοίνωση Μαλαματίνη, όπου λέει ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται την βελτίωση του συγκεκριμένου χώρου. Σύμφωνα πάντα με τον Μαλαματίνη, θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας σε όλο το πάρκο, θα δημιουργηθούν περιμετρικά παρτέρια, θα φυτευτεί τουλάχιστον ένας φοίνικας, ή ο ίδιος (δεύτερη μεταφύτευση!!!). Του απαντούμε λοιπόν και διερωτώμεθα: Γιατί ο φοίνικας δεν μεταφυτεύθηκε αμέσως σε άλλο σημείο του πάρκου; Ο φοίνικας αυτός, για την ιστορία, φυτεύτηκε το έτος 2001, από τον σύλλογό μας, με έξοδα των μελών μας, όπως και άλλα φυτά του πάρκου μας. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την τύχη του.

Τις προθέσεις Μαλαματίνη για αποκατάσταση του δικού μας πάρκου, προτείνουμε να τις πραγματοποιήσει σε πάρκα που ανήκουν στον δήμο. Όσο για την αποκατάσταση του δικού μας πάρκου, ας το αφήσει στον σύλλογό μας!!!

Κλείνοντας θα θέλαμε να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι από 2/3/2016, αγωνιζόμαστε για την σωτηρία και μη εξαφάνιση του πάρκου μας, προτείνοντας πάντα εναλλακτική λύση πλησίον της ΕΛΙΝ, (χώρος απαλλοτριωμένος από το δημόσιο από το 2007), εκτάσεως 675 τετραγωνικών μέτρων, χέρσος, που κανένα πρόβλημα δεν θα προκαλούσε σε κανένα. Είμαστε σύμφωνοι με την εκτέλεση και περάτωση του έργου αυτού, αλλά διαφωνούμε κάθετα με την καταστροφή του πάρκου μας. Δυστυχώς με τα τεχνάσματα της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΜΒ, η μερική καταστροφή είναι γεγονός!

Οι κάτοικοι του συνοικισμού – Εκπολιτιστικός σύλλογος ΑΣΤΕΡΙΑ Αγριάς.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.