Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων: Πακιστανοί κατά Σύριων για τον ήχο της τηλεόρασης!

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά γιατί ο ένας δεν μπορούσε να μιλήσει στο κινητό

Η ένταση του ήχου της τηλεόρασης ήταν αφορμή να ξεσπάσει πόλεμος στο Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων, στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολη στην Αγριά Βόλου, μεταξύ 17χρονων από το Πακιστάν που επιτέθηκαν σε συνομίλικούς τους Σύριους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο, ενώ στη συνέχεια τα έκαναν γυαλιά καρφιά, προκαλώντας ζημιές 4000 €. Οι τέσσερις ανήλικοι από το Πακιστάν συνελήφθησαν, μετά από μήνυση της διευθύντριας του κέντρου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλα έγιναν χθες το βράδυ, όταν τέσσερις Πακιστανοί, φιλοξενούμενοι στο κέντρο, ενώ έβλεπαν τηλεόραση, φιλονίκησαν για ασήμαντη αφορμή (για την ένταση του ήχου της τηλεόρασης διότι ο ένας από τους Πακιστανούς μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο με τη χώρα του και δεν άκουγε) και επιτέθηκαν σε τέσσερις ανήλικους από τη Συρία, τραυματίζοντας τους δύο από αυτός ελαφρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν ότι έβρισκαν μπροστά τους, τηλεόραση, υπολογιστή, πόρτες και τζάμια, προκαλώντας φθορές ύψους 4.000 € στο Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων.
Μετά από μήνυση της διευθύντριας του κέντρου αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου συνέλαβαν τους Πακιστανούς που δημιούργησαν το επεισόδιο, αλλά επειδή είναι ανήλικοι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν ξανά στο κέντρο.

Ο Ερυθρός Σταυρός
Όπως αναφέρει ο τομέας κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χθες το απόγευμα, με ασήμαντη αφορά προκλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε φιλοξενούμενους διαφορετικών εθνικοτήτων (από το Πακιστάν και τη Συρία) του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, που λειτουργεί ο Ερυθρός Σταυρός στην Αγριά Βόλου.

Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι με την παρέμβαση του προσωπικού της δομής και τη συνδρομή της Αστυνομίας το συμβάν έληξε άμεσα, ενώ στο μεταξύ είχαν προκληθεί μικροτραυματισμοί δύο Σύριων, καθώς και περιορισμένες υλικές ζημιές στους χώρους του κέντρου. Η εύρυθμη λειτουργίας της δομής έχει ήδη αποκατασταθεί με τη συμβολή του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που φιλοξενούνται στο κέντρο είναι έφηβοι, προέρχονται από δοκιμαζόμενες χώρες και έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες. ΟΙ κοινωνικοί επιστήμονες της δομής οργανώνουν εκπαιδευτικές και διαπολιτισμικές δραστηριότητες, ενώ παρέχεται συμβουλευτική με στόχο την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη υποστήριξη των ανηλίκων, με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.