Κινδύνευσαν από ασφυξία 23 κρατούμενοι!

Στο εδώλιο του Βόλου, αλλοδαπός που είχε βάλει φωτιά στα κρατητήρια Λάρισας

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Βόλου, θα καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ένας Αλβανός που είχε βάλει φωτιά στο στρώματα του κρατητηρίου στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν από ασφυξία, λόγω του καπνού, 23 κρατούμενοι.
Ο κατηγορούμενος που είναι ηλικίας 34 χρονών, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για ξένα πράγματα και ανθρώπους, καθώς και για φθορές που προκάλεσε με τη φωτιά που έβαλε.
Ο δράστης κρατούνταν τον Μάιο του 2018 στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και είχε αποφασιστεί η απέλαση στην πατρίδα του και όταν πληροφορήθηκε, πρωί Κυριακής, ότι η μεταγωγή του θα γινόταν τη Δευτέρα. μάζεψε στο δάπεδο επτά στρώματα των συγκρατουμένων του και έβαλε φωτιά.
Το σύστημα πυρόσβεσης λειτούργησε άμεσα και τα κελιά εκκενώθηκαν από τους αστυνομικούς που έβγαλαν τους κρατούμενους στον χώρο προαυλισμού, έφτασαν και οχήματα της Πυροσβεστικής. Από τον πυκνό καπνό κινδύνεψαν οι 23 κρατούμενοι που βρισκόταν στα κελιά.
Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, παρά μόνο στα στρώματα και τους τοίχους που μαύρισαν, αλλά διατάχθηκε εσωτερική έρευνα για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στα χέρια του κρατούμενου σπίρτα ή αναπτήρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.