Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό: Έχασε τον ύπνο του ο Μπέος από την αγωνία του να λύσει το πρόβλημα χρέους της ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό αναφέρει « Έχασε τον ύπνο του ο Μπέος από την αγωνία του να λύση το μεγάλο πρόβλημα του χρέους της ΔΕΥΑΜΒ. Τελικά κατάφερε να ικανοποίηση απόλυτα την ΕΡΓΗΛ, η οποία όλα αυτά τα Μπέικα χρόνια δεν κάνει τίποτα αλλά…εισπράττει από τα κορόιδα, τους πολίτες του Δήμου Βόλου. Μόνο ένας θεός ξέρει πόσα χρήματα πέσανε στα ταμεία αυτής της εταιρείας πέραν των περίπου 5 ως το 2020. Έκτοτε, παρά τα φιλιά, τη φωτογραφία και τους ψευτοτσαμπουκάδες του Μπέου, αρμέγει ανενόχλητη από τράπεζες, ταμεία της δημοτικής επιχείρησης τελευταία και του κράτους, τεράστια ποσά, έχοντας παραμάσχαλα τις δικαστικές αποφάσεις που ποτέ δεν αμφισβήτησε ο δήμαρχος, ως όφειλε.

Μετά από όλα αυτά έχει το θράσος να παριστάνει τον σωτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και της πόλης. Ο άνθρωπός που έκανε τα πάντα για να ξεπουλήσει τη δημοτική επιχείρηση σε ιδιώτες. Χρησιμοποίησε βία λεκτική, αστυνομική και δικονομική για να πετύχει τον ένα και μοναδικό στόχο, την ιδιωτικοποίηση του νερού και να ικανοποιήσει έτσι τους επιχειρηματίες υποστηρικτές του.

Θυμίζουμε την απόφασή του να παραχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού σε ιδιώτη επενδυτή, στις αρχές του 2017.

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2018, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜ, δηλαδή τη διάλυσή της, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, της αντιπολίτευσης, του σωματείου των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ, ακόμη και των ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Θυμίζουμε, ότι ο τωρινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, σε συνέντευξή του τον Γενάρη του 2020, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η διοίκηση , δηλ ο Μπέος, θα προχωρήσει σε εμπορευματοποίηση του νερού των πηγών του Πηλίου, για να καλύψει τις οικονομικές «τρύπες» της επιχείρησης, εννοώντας προφανώς το χρέος έναντι της ΕΡΓΗΛ!
Οφείλει λοιπόν ο Μπέος να ενημερώσει τους πολίτες του Βόλου που πληρώνουν το μάρμαρο, για τα ποσά που εκταμιεύτηκαν από την ΕΡΓΗΛ αναλυτικά , πότε και από που.

Εφόσον λοιπόν κυβέρνηση και Μπέος αποδέχονται ως τελεσίδικες τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την ΕΡΓΗΛ , απαιτούμε από τον εισαγγελέα να εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί όλους, όσοι από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση, είναι υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία αυτής της πόλης.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, η οποία αν και ανήκει στο «παλιό σάπιο κατεστημένο» που μισεί ο Μπέος αλλά συνεργάζεται με αυτό μια χαρά, είναι υποκριτικό να το παίζει ανοιχτοχέρα λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, όπου για λίγα ψωροεκατομμύρια δολοφόνησε 57 συνανθρώπους μας. Λίγες μέρες αφότου παρέδωσε με νόμο όλες τις ΔΕΥΑ στη Ρυθμιστική Αρχή και την ελεύθερη αγορά καθαρές, χωρίς δηλαδή χρέη!

Το θεατρικό σκηνικό που στήθηκε από την κυβέρνηση, με πρωταγωνιστές τους δύο τοπικούς νεοδημοκράτες βουλευτές και το Μπέο, ενόψει εκλογών και με με φόντο την ΔΕΥΑΜΒ, απευθύνεται στο δικό τους φιλοθεάμον κοινό, στους δικούς τους παρατρεχάμενους, με το αζημίωτο πάντα ψηφοφόρους.

Το κίνημα για την προστασία του νερού και του δημόσιου χαρακτήρα του, ήταν, είναι και θα είναι απέναντί τους. Θα αποκαλύπτει τα πραγματικά τους σχέδια και τις πραγματικές τους διαθέσεις να ξεπουλήσουν όλα τα φυσικά αγαθά, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να μετατρέψουν την περιοχή μας σε μια τεράστια κερδοφόρα επιχείρηση σε βάρος του περιβάλλοντος και της καθημερινής μας ζωής.

Ο αγώνας για την προστασία του νερού συνεχίζεται
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.