Κινητοποίηση Σωματείων, φορέων, εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Την Τρίτη στις 6 μ.μ. για υγεία, πρόνοια, ασφάλιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, οργανώνουν Σωματεία, φορείς, λαϊκές επιτροπής και εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, για να υπερασπιστούν τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών τους και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού σε ζητήματα υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Στεργίου, λόγω των τραγικών ελλείψεων στη δημόσια υγεία, έχουν χαθεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές και πρόσθεσε ότι οι μονάδες δημόσιας υγείας της Μαγνησίας, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας, ενώ κάλεσε τους πολίτες σε μαζική αντίδραση, για να αλλάξουν οι πολιτικές ΕΕ, κυβέρνησης και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις ελλείψεις στις δομές δημόσιας υγείας της Μαγνησίας είναι:
Το ΠΕΔΥ Βόλου χρειάζεται άμεση στελέχωση με γιατρούς 2 παθολόγους, δύο νευρολόγους, δύο οφθαλμίατρους, δύο ορθοπεδικούς, έναν ψυχίατρο, δύο δερματολόγους και έναν ρευματολόγο. Επίσης, χρειάζεται αντικατάσταση τους ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως υπέρηχο, ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφο και ορθοπαντογράφος.
Το Νοσοκομείο Βόλου, χρειάζεται άμεση εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου, ενώ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών σε κλινικές όπως η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η ΩΡΛ, το Ογκολογικό, το Δερματολογικό, το Πνευμονολογικό, αλλά και κλινικές όπως η Παθολογική, η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Γυναικολογική.
Για τα Κέντρα Υγείας αναφέρθηκε, ότι σε κανένα δεν υπάρχει παιδίατρος και οδοντίατρος, ενώ γενικούς γιατρούς, στα Κ.Υ. Ζαγοράς, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Ακόμη σημαντικές είναι οι ελλείψεις μικροβιολογικών εργαστηρίων με το αντίστοιχο προσωπικό, ενώ έχουν καταγραφεί ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και ανάγκη επισκευής των κτιρίων.

Τα Σωματεία, φορείς και λαϊκές επιτροπές ζητούν κρατική χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας, κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία και φάρμακα, πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση σε Νοσοκομείο, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας ΠΕΔΥ στη Μαγνησία, καθώς και δωρεάν όλες τις προληπτικές εξετάσεις.

Πολλές οι ελλείψεις προσωπικού
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Μηνδρινός, ανέφερε ότι οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν από το 2016 είναι : 13 μόνιμοι, 5 με ατομικές συμβάσεις (για τα μαγειρεία), 25 από ΟΑΕΔ (διάφορες ειδικότητες), 3 Διοικητικοί υπάλληλοι (από Προκύρυξη ΑΣΕΠ 1998) και αναμένουμε άλλους 2. Από άλλες υπηρεσίες με πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένουμε 6 άτομα.
και στον σχεδιασμό είναι να γίνουν άλλες 21 μετατάξεις το 2017.

Επιπλέον επισήμανε ότι τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό τα καλύπτουν εξωτερικά συνεργεία. Φύλαξης, καθαριότητας και τεχνικής υποστήριξης και τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν με μόνιμο προσωπικό. Όπως επίσης και το επικουρικό Προσωπικό αλλά και το Προσωπικό του ΟΑΕΔ.

Θέλουμε μόνιμο προσωπικό που προσφέρει σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Μηνδρινός πρόσθεσε ότι, λόγω της υποχρηματοδότησης υπάρχουν καθυστερήσεις στη συντήρηση και επισκευή ιατρικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού, ενώ πρόβλημα εντοπίζεται και στην προμήθεια υλικών.

Τέλος, κάλεσμα για συμμετοχή στη διαμαρτυρία, εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Θανάσης Κοντονίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.