Κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση προτείνει Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση

Αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα με όλες τις μορφές, σε όλα τα επίπεδα, ζητά από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ), με αίτημα να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία – Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση”, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να απέχουν από κάθε διαδικασία της αντιλαϊκής αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, η κυβέρνηση έφερε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή τροπολογία που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με αυτήν τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, προϊστάμενοι, διευθυντές, κλπ. δε θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη αν πρώτα δεν αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τα αντιδραστικά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016).

«Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της αξιολόγησης. Εμείς θεωρούμε, ότι ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι σωστός και αποδοτικός στη δουλειά του. Όμως άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο η απόδοση αυτή να συνδέεται με την αξιολόγηση, την περικοπή μισθών και τις απολύσεις», τονίζει η ΔΑΣ που τονίζει ότι προτεραιότητα είναι ο ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μην περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση. Να μην αποδεχτούν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές το ρόλο του “μαστιγίου” για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Στη βάση αυτή η ΔΑΣ προτείνει στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες:
• Να γίνουν ενημερώσεις, συζητήσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Σωματεία με κεντρικό θέμα το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων της γ΄αξιολόγησης, το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον αγώνα ενάντια στην “αξιολόγηση”.
• Να παρθούν αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα με όλες τις μορφές, σε όλα τα επίπεδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.