Κινητοποιήσεις της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου» εν όψει της δίκης κατά της ΑΓΕΤ-Lafarge

Κατάληψη του προαύλιου χώρου της Π.Ε. Μαγνησίας, συναυλία και συγκέντρωση υποστήριξης

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 εκδικάζονται στο Δικαστήριο του Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΓΕΤ-Lafarge σχετικά με τη φορτοεκφόρτωση σκουπιδιών στο λιμάνι της, διαδικασία που έχει καταγγελθεί πολλές φορές και με όλους τους τρόπους από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «απώτερος και κύριος σκοπός είναι να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge, αφού – αν αναγνωριστεί η παραβατικότητά της – θα οδηγήσει σε αναγκαστική παύση της συγκεκριμένης λειτουργίας έως ότου συμμορφωθεί με τις περιβαλλοντικές συμβάσεις.
Η Επιτροπή Αγώνα καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε ένα διήμερο κινητοποιήσεων προκειμένου να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους και σε αυτή τη φάση του αγώνα, όπου το μήνυμα κατά της εταιρείας που παρανομεί και σκορπά θάνατο στην πόλη μας, πρέπει να φτάσει ηχηρότατο στα αυτιά Αρχών και δικαστών!
Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 16/10 συγκεντρωνόμαστε και καταλαμβάνουμε τον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αρχή που φέρει βαρύτατες ευθύνες στο θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο, για να τον χρησιμοποιήσουμε ως χώρο δρώμενων ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για το θέμα. Η κατάληψη θα ξεκινήσει στις 8.00 το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και ενημερωτικές ενέργειες, ενώ δεν θα παρεμποδιστεί η λειτουργία της Υπηρεσίας.
Η κατάληψη θα λήξει με την έναρξη της συναυλίας από έντεχνα και ροκ σχήματα, σήμερα Τετάρτη 16/10 στις 7.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, για τον αγώνα μας παίζουν και τραγουδούν οι Χριστίνα Κουλάκου και Τάσος Κουλούρης, οι Πας a tempo και οι Πάλσαρ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά – αυτούς και τους τεχνικούς της συναυλίας – που συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 17/10, καλούμε όλο τον κόσμο σε συγκέντρωση στήριξης του δίκαιου αγώνα μας έξω από τα δικαστήρια στις 9.30 το πρωί και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης.
Να είμαστε όλοι εκεί! Να δείξουμε ξανά και δυναμικά ότι δεν θα αφήσουμε να γίνει ο Βόλος ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να κερδίζει σε βάρος της υγείας μας και των παιδιών μας, ότι διεκδικούμε τη ζωή!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.