Κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 12.30

Ο Σύλλογος Εργαζομένων e-ΕΦΚΑ Νομού Μαγνησίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, τους λογιστές – φοροτεχνικούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να παρευρεθούν και να ενημερωθούν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο e-ΕΦΚΑ.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Κλαδικής Στάσης Εργασίας, αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου και στον Βόλο, η παρουσίαση των προβλημάτων και των αιτημάτων θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Α΄ Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Μαγνησίας, στο πρώην ΙΚΑ, Θρακών 20.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Καλούμε όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ δεν είναι μόνο εργασιακά ζητήματα. Είναι προβλήματα που μεταφέρονται καθημερινά στην κοινωνία και επηρεάζουν άμεσα τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, τους πολίτες που περιμένουν για την έκδοση ή διεκπεραίωση υποθέσεών τους, τους λογιστές και φοροτεχνικούς που συναλλάσσονται καθημερινά με τον e-ΕΦΚΑ, τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επαγγελματικούς φορείς και συνολικά την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Τα προβλήματα στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, οι δυσλειτουργίες του ΟΠΣ, η ανεπαρκής στελέχωση των υπηρεσιών και του helpdesk, οι μεγάλες καθυστερήσεις και η καθημερινή πίεση μετατρέπουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών σε μια διαρκή δοκιμασία.
Όπως επισημαίνεται και στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, απαιτείται άμεση και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων στη λειτουργία του ΟΠΣ, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και η καθημερινή στοχοποίηση των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ.
Τα βασικά ζητήματα που θα αναδειχθούν:
► Οι σοβαρές δυσλειτουργίες του ΟΠΣ και των πληροφοριακών συστημάτων και οι επιπτώσεις τους στην εξυπηρέτηση πολιτών, λογιστών και επαγγελματιών.

► Η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του Helpdesk, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο προβλημάτων και ερωτημάτων.
► Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις εκατοντάδων υπαλλήλων.
► Οι επιπτώσεις της υποστελέχωσης στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών.
► Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές και οι επαγγελματίες κατά την καθημερινή τους συναλλαγή με τον e-ΕΦΚΑ.
► Η συσσώρευση εκκρεμοτήτων και η επιβάρυνση τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών.
► Η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.
«Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να λειτουργεί με εξαντλημένους εργαζόμενους και ταλαιπωρημένους πολίτες»».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων e-ΕΦΚΑ Νομού Μαγνησίας θεωρεί ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οργανισμού αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και καταλήγει ότι: «Δεν μπορεί να υπάρχει αποτελεσματική κοινωνική ασφάλιση χωρίς επαρκή στελέχωση, σύγχρονα και λειτουργικά πληροφοριακά συστήματα, ουσιαστική υποστήριξη των υπηρεσιών και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.ωΟι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ δεν επιδιώκουν αντιπαράθεση με τους πολίτες. Αντίθετα, εργαζόμενοι και πολίτες βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, απέναντι στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπονομεύουν την καθημερινή λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης.ωΗ πανελλαδική κλαδική στάση εργασίας αποτελεί μια ευκαιρία να αναδειχθούν δημόσια τα προβλήματα και να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος με την κοινωνία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.