Κοινό σχέδιο δράσης για να φέρουμε επενδύσεις στον τόπο μας

Από τον Γ. Καλτσογιάννη, μέλος Π.Ε. της Ν.Δ. πρώην αντιπεριφερειάρχης

Η Μαγνησία έχει άμεση ανάγκη από επενδύσεις και για να επιτευχτεί αυτός ο στόχος απαιτείται ένα κοινό σχέδιο δράσης από όλους τους τοπικούς φορείς που θα συνεργαστούν μεθοδικά και συστηματικά.
Στον τόπο μας η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά, και οι όποιες θέσεις εργασίες δημιουργούνται, είναι αφενός στο χώρο της εστίασης-διασκέδασης κυρίως αφετέρου πρόκειται για ευέλικτες μορφές εργασίας με μηνιαίο μισθό 300-400 ευρώ.

Αλλά εμείς θέλουμε δουλειές που δεν θα έχουν ορίζοντα ένα χρόνο, όπως τα καφέ που ανοίγουν και κλείνουν, ούτε με αποδοχές που παραπέμπουν σε χαρτζιλίκια.

Ο τόπος χρειάζεται θέσεις εργασίας με προοπτική, σταθερές, παραγωγικές οι οποίες θα παρέχουν αξιοπρεπείς αποδοχές στους εργαζόμενους και στα στελέχη τους.

Και οι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να έρθουν, αν δεν γίνουν επενδύσεις. Επενδύσεις τόσο από τα ελληνικά όσο και από ξένα κεφάλαια.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και στη Μαγνησία οι νέες επενδύσεις είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Το Κράτος οφείλει να βοηθήσει με θετικές παρεμβάσεις στο κόστος της ενέργειας, της φορολογίας, τη δικαιοσύνης. Οφείλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και να το κάνει άμεσα.

Επίσης και οι Τράπεζες μπορούν να συνδράμουν στην ροή χρηματοδότησης των νέων επιχειρηματικών σχεδίων.
Παράλληλα, όμως οφείλουμε να δράσουμε και εμείς ως τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συνεργαστούν για την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου δράσης για το πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα φέρουμε παραγωγικές δραστηριότητες στον τόπο μας, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές.

Και οι επενδύσεις μπορούν να αφορούν τον τουρισμό, που η Μαγνησία έχει μεγάλες προοπτικές, αλλά όχι μόνο εκεί. Υπάρχουν η βιομηχανία, η μεταποίηση, τα ακίνητα, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, οι υπηρεσίες και άλλοι κλάδοι.

Με αφορμή μάλιστα και την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο Βόλο, προκύπτει η αναγκαιότητα για μια ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας με ανταγωνιστικά στο διεθνές εμπόριο προιόντα και υπηρεσίες.

Ο τόπος μας έχει πολλά πλεονεκτήματα, σε φυσικούς πόρους, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργούν ένα ελκυστικό περιβάλλον.

Σε μια εποχή όμως έντονου ανταγωνισμού οφείλουμε να τα αναδείξουμε, για να φέρουμε επενδύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.