ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φίμωτρο στους δίκαιους αγώνες των μαθητών»

«Η εισαγγελική παρέμβαση και η έναρξη προκαταρτικής έρευνας για τις καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας δε θα κάμψει τον αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους», αναφέρει η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «η κυβέρνηση, με την καταστολή και τη συκοφάντηση απέναντι στους μαθητές δεν θα καταφέρει να βάλει φίμωτρο σε όσους διεκδικούν το αυτονόητο: το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Η επιχείρηση τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και την υποκρισία της.
Τα συντονιστικά των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην περιοχή μας, διεκδικούν τμήματα των 15 μαθητών, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις καθαριστριών για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολείων. Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στα υπαρκτά οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας έχει στήσει μια επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκρατίας του μαθητικού κινήματος.
Οι αίθουσες κλουβιά, τα 30άρια τμήματα, η γελοιότητα με τις μάσκες αλεξίπτωτα είναι επόμενο να πυροδοτούν την ανησυχία και την αγωνία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η πολιτική της κυβέρνησης και οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, σε εκπαιδευτικούς, σε καθαρίστριες, στα αναγκαία μέσα προστασίας, με αμέτρητα κτιριακά προβλήματα είναι αυτή που πυροδοτεί τους δίκαιους αγώνες των μαθητών.
Σήμερα, μπροστά στην επικίνδυνη για την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα τακτική της πολιτικής ηγεσίας, αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση. Η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και μαζική. Το κοινό μέτωπο μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών θα πρέπει να ενισχυθεί, να αποκτήσει διάρκεια και να δυναμώσει για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.