ΚΚΕ Βόλου: «Η δημοτική αρχή πρωτοστατεί στην μετατροπή του Βόλου σε απέραντο σκουπιδότοπο»

φωτογραφία αρχείου
Με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στο Δήμο Βόλου

«Τα πανηγύρια της δημοτικής αρχής Βόλου για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) αξίας 45 εκ. € δεν έχουν καμιά σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική – επιστημονική διαχείριση των απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή πανηγυρίζει γιατί πρωτοστατεί στην υλοποίηση της αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής που μετατρέπει τον Βόλο  σε συλλεκτήρα αποβλήτων, σε απέραντο σκουπιδότοπο, με σκουπίδια που θα συγκεντρώνονται για επεξεργασία και καρκινογόνα καύση κι από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της ελληνικής επικράτειας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στον Βόλο και στρέφει τα βέλη της και στα πολιτικά κόμματα που έχουν στηρίξει αντιλαϊκές πολιτικές με επίκεντρο το κέρδος.

Ακόμη στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι πολλά τα λεφτά… Προωθούν την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών για τα κέρδη της ΑΓΕΤ – LAFARGE! Ήδη η ΑΓΕΤ επέκτεινε τις επενδύσεις στην «κυκλική οικονομία», στην καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών, με την εξαγορά της WATT Recycling, Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) σε Κορωπί, και Φυλή με δυναμικότητα επεξεργασίας  150.000 τόνων αστικών αποβλήτων σε ετήσια βάση, για να καίει τα λεγόμενα δευτερογενή καύσιμα (RDF –SRF) που παράγει.

Στην εγκληματική αυτή εξέλιξη αυτή, μαζί με τον Μπέο, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ »! εφαρμόζοντας πιστά την στρατηγική της ΕΕ με την πράσινη συμφωνία, τη λεγόμενη «κυκλική οικονομία», για τα «ενναλακτικά-πράσινα» καύσιμα κλπ!

Συνυπεύθυνοι σ’ αυτήν την αντιπεριβαλλοντική πολιτική είναι και η σοσιαλδημοκρατική πλειοψηφία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και η παράταξη Παπαπέτρου. Συμφωνούν ή διαφωνούν με την «Πράσινη Ανάπτυξη» και τη λεγόμενη «Κυκλική οικονομία» της Ε.Ε., που βαφτίζει «εναλλακτικό» καύσιμο τα σκουπίδια; Που είναι η αιτία που μετατρέπεται σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο ο Βόλου και ταυτόχρονα σε θερμοκήπιο τοξικών – καρκινογόνων αερίων; Με εύσχημους τρόπους υπηρετούν την ίδια στρατηγική! Αποφεύγουν τη συζήτηση! Σιωπούν! Προσεγγίζουν νομικίστικα, όπως με το Επιχειρηματικό Πάρκο της ΑΓΕΤ που «δεν είναι σύννομο» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κουρέτας! Κουβέντα για το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ έχει στόχο έως το 2030 να υποκαταστήσει στο 90% τα καύσιμα με SRF–RDF, με σκουπίδια!

Οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις και οι επιμέρους στόχοι τους ενσωματώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Αυτός υιοθετεί και προωθεί την «ενεργειακή αξιοποίηση», δηλαδή την καύση των απορριμμάτων, με βάση τον Εθνικό Σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και της οδηγίας της Ε.Ε. 2008/98.

Είναι συνεπώς φανερό ότι το πρόβλημα είναι ακριβώς οι οδηγίες της ΕΕ που γίνονται νόμοι του Ελληνικού κράτους και εξειδικεύονται και υλοποιούνται στην Περιφέρεια και στο Δήμο Βόλου. Και όσοι συμφωνούν με την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, συμφωνούν με την καύση απορριμμάτων, με τη δυνατότητα που δίνουν οι νόμοι στην ΑΓΕΤ να σκορπάει καρκίνο στην πόλη του Βόλου. Με την κυβέρνηση και το Δήμο Βόλου συμφωνούν επί της ουσίας τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και η «Συμμαχία για το Βόλο» του κ. Παπαπέτρου. Όλα  τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και παραμύθια της Χαλιμάς, για να κρύψουν την ουσιαστική τους ταύτιση.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική μου θυσιάζει την υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να μπουν στην άκρη όσοι υπερασπίζονται τις οδηγίες της ΕΕ ως «φιλικές» για το περιβάλλον , όσοι αποδέχονται την επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων και καλλιεργούν την επικίνδυνη αυταπάτη ότι μπορούν να συνταιριαστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και η προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος!

Ο αγώνας της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των νέων των εργατικών – λαϊκών οικογενειών για την προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος χρειάζεται να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη του. Αυτή είναι η αιτία για την όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και για τη χειροτέρευση της ζωής του λαού.

Αυτή την εγκληματική πολιτική θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Τραμπουκισμοί, απειλές, τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσουν!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.