Κλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη στα χέρια τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ανάγκη αγωνιστικής απάντησης έρχεται μέσα από την ίδια την κατάσταση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο μέσα στους χώρους δουλειάς και που αυτές τις μέρες χτυπάει κόκκινο. Μπροστά στις γιορτές εκτός από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, 10 και 12 ώρες τη μέρα και για μέρες, πολλές φορές χωρίς διάλλειμα και χωρίς να πληρώνονται, έχουμε τις 3 Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, το «εορταστικό ωράριο» που καλούμαστε παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να είμαστε μέσα στα καταστήματα μέχρι αργά το βράδυ και μεθοδεύεται και η κατάργηση της 2 Γενάρη ως μέρα Αργίας, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.

«Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος δίνουν έδαφος να γίνεται η εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων που θέλουν να μας επιβάλλουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ, διεκδικεί:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
• Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
• Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.