Κλείνει για δύο εβδομάδες το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στον Βόλο

φωτο αρχείου από παλαιότερη εκδήλωση του ΚΔΑΠμεΑ προ πανδημίας
Ανεμβολίαστα πολλά παιδιά με αναπηρία- Προτροπή του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ για τον εμβολιασμό

Κλειστό θα παραμείνει έως τις 11 Ιουνίου το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στον Βόλο, μετά από κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο προσωπικό του.

Μιλώντας για το θέμα στο magnesianews.gr η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με αναπηρία κ. Ράνια Καρανικόλα επεσήμανε πως λόγω της πανδημίας, λίγα είναι πλέον τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του ΚΔΑΠ.

Ωστόσο η ίδια, ανέδειξε ένα άλλο μεγάλο θέμα που αφορά τα παιδιά με αναπηρίες γενικότερα και είναι ο μη εμβολιασμός τους. “Δυστυχώς υπάρχουν πολλά παιδιά ΑμεΑ-  ενήλικες,   που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί και οι οικογένειές τους. Ως Σύλλογος προτρέπουμε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία να εμβολιαστούν, για να προστατευτούν και οι ίδιοι , αλλά και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, για να μπορέσουν με περισσότερη ελευθερία και ασφάλεια να συνεχίζουν τη ζωή και τη δράση τους”, υπογράμμισε η κ. Καρανικόλα.

Η ίδια ανέφερε μάλιστα περιστατικό, που ενώ το παιδί με αναπηρία εμβολιάστηκε, δεν έπραξε το ίδιο και η οικογένειά του, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στο οικογενειακό περιβάλλον , καθώς μέλη του νόσησαν από κορωνοϊό και δεν μπορούσαν να φροντίσουν το παιδί.

Η κ. Καρανικόλα σημείωσε πως η πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρία δεν έχουν κάτι παθολογικό και προέτρεψε για ακόμη μία φορά τους γονείς να εμβολιαστούν και οι ίδιοι και τα παιδιά τους, για να μπορέσουν όλοι, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία να πάρουν ξανά τη ζωή στα χέρια τους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.